Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Mkhitaryan Bakü’deki finale gitmiyor

Mkhitaryan Bakü’deki finale gitmiyor

Arsenal resmi sitesinden yayınladığı bir açıklamayla Ermeni futbolcusu Henrikh Mkhtaryan’ı, Azerbaycan’da oynanacak Avrupa Ligi final maçına götürmeyeceğini duyurdu.

Mkhitaryan Bakü’deki finale gitmiyor

UEFA Avrupa Ligi finalinde Chelsea ile karşı karşıya gelecek olan Arsenal, dev maç öncesinde çok konuşulacak bir karar aldı. Londra ekibi, takımın yıldız futbolcusu Henrikh Mkhtaryan’ı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek finale götürmeme kararı aldı.

Karar futbolcu ve aile ile alındı

Arsenal’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Futbolcu ve ailesi ile konuşularak durum değerlendirilmesi yapılmış ve gerçekleştirilen bu konuşmaların neticesinde, karşılıklı olarak Mkhtaryan’ın Bakü kafilesinde yer almamasına karar verilmiştir” denildi.

‘Bizim için büyük eksiklik’

Açıklama şöyle devam etti: “UEFA’ya bu konuyla ilgili derin kaygılarımızı bir mektupla dile getirmiştik. Micki, bizim finale giden başarımızda önemli pay sahiplerinden bir tanesiydi. Dolayısıyla bu takımımız için büyük bir kayıp. Hafta sonu biz Bakü’ye gidene kadar futbolcumuz, hazırlıklarını sürdürecek”.

Azerbaycan güvence vermişti

Final maçının Azerbaycan’da oynanacak olması, Arsenal’in yarı finali geçmesinin ardından sürekli gündeme geldi. Ermenistan ile Azerbaycan’ın şu an diplomatik ilişkilerinin kesik olması nedeniyle kırmızı-beyazlıların Ermeni futbolcusunun bu ülkeye gitmesiyle ilgili tartışmalar yaşandı. Azerbaycan devleti siyasi konularla sportif konuların birbirinden ayrı olduğunu belirtip, güvence verse de; Arsenal bu yönde bir karar aldı.

Haberin Devamı

(Skorer)