Gazete Vatan Logo
Galatasaray Modern köle Imbula! Babası zamanında isyan etmişti...

Modern köle Imbula! Babası zamanında isyan etmişti...

Gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da orta saha için en büyük adaylardan bir tanesi Stoke City forması giyen Giannelli Imbula. Imbula'nın kariyerinde ise ilginç transferler var...

Modern köle Imbula! Babası zamanında isyan etmişti...

Gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da orta saha için en büyük adaylardan bir tanesi Stoke City forması giyen Giannelli Imbula. Ocak 2016'da 25 milyon Euro bedelle Porto'dan transfer edilen Fransız orta saha geçen sezon 15 maçta sadece 1030 dakika forma şansı bulabildi. Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen 24 yaşındaki oyuncu için şu ana kadar Galatasaray ve Nice girişimde bulundu.

Imbula'nın kariyerinde ise ilginç transferler var. Guingamp altyapısında yetiştikten sonra 2013'te Marsilya'ya transfer olan Imbula, 2015'te 20 milyon Euro bedelle Porto'nun yolunu tuttu. Fakat bu transferi ilginç kılan ise transferde rol oynayan Doyen Sports isimli fon şirketi.

"Porto 10 milyonu vardı, ben de..."

Şirketin CEO'su Nelio Lucas, 2015'te Liberation gazetesine verdiği röportajda Imbula'nın Porto'ya transfer sürecini şu sözlerle anlatıyor: "Marsilya bana Imbula'dan 20 milyon Euro kazanmak istediğini söyledi. Ben de Porto'nun bu parayı veremeyeceğini söyledim. Porto'nun bu transfer için 10 milyon Euro'luk bütçesi vardı. Sonrasında 20 milyonu toparladım ve Portolu yöneticilere "Biraz pahalı ama çok iyi bir yatırım. Sonunda iyi bir iş yaptığımızı göreceksiniz" dedim. İki taraf da mutlu oldu bu transferden. Maalesef içeride param kalmadı."
Yani Lucas 10 milyon Euro bedelle Imbula'nın bonservisinin yüzde 50'sine ortak olmuş.
Gerçekleşmeyen transferler!
Imbula aynı dönemde Inter'in de gündemindeydi. Bu transfer için bekleyen Imbula, Kondogbia'nın transfer edilmesiyle büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Daha sonrasında ise Valencia'ya transferi de Jorge Mendes tarafından sekteye uğramıştı. Mendes'in menajerliğini üstlendiği Rodrigo Caio son anda Valencia'ya transfer olmuştu. Sonrasında devreye Doyen Sports devreye girdi ve Imbula'nın Porto'ya transferi gerçekleşti.
Imbula transferi Football Leaks belgelerinde!
Transfer önce Doyen Sports CEO'su Nelio Lucas'la Imbula Porto'daki bir restoranda görüntülendiler. Bu transfer FIFA'nın 1 Mayıs 2015 tarihinde aldığı transferde Üçüncü Parti Ortaklığın (TPO) yasaklanması kararına aykırı. Mediapart'ın Football Leaks belgelerine dayandırdığı haberinde Nelio Lucas'ın Imbula'nın sözleşmesine "Imbula için Doyen'den 30 milyon Euro ve üzeri bir teklif gelmesi halinde Porto bu teklifi kabul etmek zorunda" maddesi eklettiği kaydedildi. Nelio Lucas'ın Porto'ya Imbula'yı hızlı ve pahalı bir şekilde başka bir kulübe satacağınının taahhütünü verdiği iddia ediliyor. Keza Fransız orta saha Ocak 2016'da 5 milyon Euro karla 25 milyon Euro'ya Stoke City'nin yolunu tuttu.
"Imbula'yı boynunda bir iple görmek istemiyorum"
Imbula'nın babası Willy Ndangi 2014'te L'Equipe gazetesine verdiği röportajda Doyen Sports'un Imbula üzerindeki kontrolünü şu çarpıcı sözlerle açıklamış: "Marsilya'ya transferinden bir ay kadar önce Chelsea ile bir görüşme gerçekleştirdim. Ama onlar (Doyen Sports) 5 yıldır oyuncu üzerinde hakimiyet kurmak istiyordu. Kondogbia, Mangala ve daha birçok oyuncuda bu sistemi gördünüz... Parayı reddettim (1 milyon Euro). Futbolcuların özgür olması, kendi kariyer ve maaşlarına hakim olmaları gerekir. Imbula'yı boynunda bir iple görmek istemiyorum."
(Ajansspor)

Haberin Devamı