Gazete Vatan Logo
Galatasaray Modeste'den dönen Cimbom, Niasse'ye yöneldi!

Modeste'den dönen Cimbom, Niasse'ye yöneldi!

Galatasaray'da forvet konusunda ince eleyip sık dokuyor, artıları eksikleri toplandığında Evertonlu oyuncu ön planda oluyor.

Modeste'den dönen Cimbom, Niasse'ye yöneldi!

Modeste’nin 7 milyon euro imza parası istemesi, Welbeck’in sakatlığı konusunda oluşan endişe Oumar Niasse’ı Cim-Bom’a yaklaştırdı. Senegalli oyuncunun, “Galatasaray’ın teklifini düşünmeden kabul ederim” demesi de transfer sürecini hızlandırdı.

Galatasaray’da forvet transferinde tüm yollar Oumar Niasse’a çıkıyor. Eldeki adaylar konusunda durum değerlendirmesi yapan sarı-kırmızılılarda Senegalli oyuncunun ön plana çıktığı görüldü.

Çin kulübüyle sözleşmesini feshetmesinin ardından FIFA’da davalık olan Modeste, Galatasaray’dan 7 milyon euro imza parası istedi. Buna tepki gösteren Galatasaraylı yöneticiler, “Böyle imza parası mı olur?” diyerek tepkilerini ortaya koydu. Welbeck’in de geçmiş dönemde yaşadığı sakatlıklar, Galatasaray Yönetimi endişelendirdi. Tüm adayların artı ve eksilerini bir araya getiren Cim-Bom, Everton’da fazla şans bulamayan Niasse’da karar kıldı. Senegalli oyuncunun da sarı-kırmızılı takıma gelmek istediğini belirterek, “Belki bundan birkaç sene önce hayal edemeyeceğim bir yerdeyim. Türkiye’de Akhisar formasıyla gösterdiğim performans beni bu noktaya getirdi. Bu yüzden Galatasaray gibi büyük bir takımın teklifini düşünmeden kabul ederim” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Çekim etkisi

Galatasaraylı yetkililerle yapılan ön görüşmede teklifi hemen değerlendirmek istediğini söyleyen Niasse’ın, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için sabırsızlandığını bildirildi. Everton’da forma şansı iyice azaldığı için ayrılmak isteyen Niasse, “Türkiye’deyken Galatasaray’ın büyüklüğünü zaten biliyordum. Moskova’da iken Cim-Bom’a transferim son anda gerçekleşmemişti. Kader bir noktada beni buraya çekiyor. O gün olmayan transfer belki bugün gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Everton’un Niasse için kiralama bedeli istemediği öğrenilirken, Galatasaray’ın oyuncunun 1 senelik ücretini ödemeyi kabul ettiği bildirildi. Futbolcunun yıllık 2.8 milyon euro aldığı belirtildi.(Skorer)