Gazete Vatan Logo
İngiltere Mohamed Salah'ın uyuşturucu karşıtı kampanyası rekor kırdı

Mohamed Salah'ın uyuşturucu karşıtı kampanyası rekor kırdı

Mısır’da uyuşturucuya karşı gençleri korumak adına reklam filmi çeken Mohammed Salah, rekorları kırdı. Salah’ın reklam filmi sonrası hastanelere gelen telefon oranı yüzde 400 arttı.

Mohamed Salah'ın uyuşturucu karşıtı kampanyası rekor kırdı

Mısır futbolunda her geçen gün büyük bir kahraman olarak anılan Mohammed Salah, yeni bir olayla daha gündeme oturdu.

Liverpool’da bu sezon performansıyla alkışları toplayan Salah, ülkesi için bir reklam filminde oynadı. Uyuşturucuya karşı gençleri korumak ve uzak tutmak adına kameralar karşısına geçen ve gençlere mesaj gönderen Salah, kısa sürede çok büyük ilgi topladı.

Salah’ın çektiği reklam filmi Facebook üzerinde 3 günde 5 milyon izleyiciyi geçti. Ayrıca Mısır’daki rehabilitasyon merkezleri ve hastanelere 3 gün içerisinde açılan telefon sayısı yüzde 400 oranında artış gösterdi.

Mısır basınında yer alan haberlerde, 12-35 yaş arasındaki gençlerden oluşan bu kitlenin Salah’a olan hayranlığının çok olumlu yansıdığı ve etkisini gösterdiği kaydedildi.

Uyuşturucuya karşı yapılan bu reklam Youtube üzerinden de 72 saatte 8.4 milyon izleyici topladı. Devlet yetkililerinden açıklanan bilgilerde, Salah sayesinde gençlerin hastanelere başvurmaya başladığı, uyuşturucadan vazgeçecekleri bildirildi.

(Celal Umut Eren - Skorer)

Haberin Devamı