Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Monaco'dan olay açıklama! 'F.Bahçe taraftarı...'

Monaco'dan olay açıklama! 'F.Bahçe taraftarı...'

Monaco Prensliği, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin deplasmanda Monaco ile yapacağı maç için sarı-lacivertli taraftarların kente girmesini yasakladı

Monaco'dan olay açıklama! 'F.Bahçe taraftarı...'

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 3 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Monaco ile yapacağı rövanş karşılaşmasında, sarı-lacivertli taraftarlara güvenlik gerekçesiyle kente giriş yasağı konuldu.

Monaco Prensliği resmi gazetesinde yayımlanan kararda, Fransa'da son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına, saldırı sonrası alınan güvenlik önlemlerine ve bu önlemler nedeniyle tüm güvenlik görevlilerinin meşgul olduğuna atıfta bulunularak, 1 Ağustos'tan itibaren, 3 Ağustos gece yarısına kadar Monaco Prensliği'ne taraftar girişinin yasaklandığı belirtildi.

Kararda, Fenerbahçe taraftarının daha önceki maçlarda şiddet olaylarına karıştığı ve şiddete eğilimli bir tutumunun olduğu savunularak, belirtilen tarihlerde Fenerbahçe taraftarının toplu veya bireysel olarak girişlerinin ve prenslik sınırları dahilinde bulunmalarının yasaklandığı kaydedildi.

Fransa'daki terör olayları nedeniyle Monaco Prensliği'nde tüm güvenlik görevlilerinin zaten seferber edildiği belirtilerek, uluslararası bir etkinlik olan maçın güvenliğini sağlamada yetersiz kalınacağının altı çizildi. Fenerbahçe taraftarının birçok maçta gösterdiği tutum nedeniyle şiddete açık bir karakterde olduğu savunulan açıklamada, bu nedenle 3 Ağustos'ta oynanacak karşılaşmanın da güvenlik açısından büyük risk taşıdığı bildirildi.

Haberin Devamı

Monaco Prensliği İçişleri Bakanlığının gözetiminde uygulanacağı açıklanan kararın, Avrupa Konseyi'nin 4 Temmuz'da imzaya açtığı, statlarda ve tüm spor etkinliklerinde güvenliği sağlamak, güvenliğin sağlandığından emin olmak ve müsabakaları herkese açık hale getirmek amacıyla hazırladığı Uluslararası Spor Konvansiyonu ile uyumlu olduğuna da vurgu yapıldı.

14 Temmuz'da Monaco yakınlarında bulunan Nice kentinde meydana gelen saldırıda 85 kişi hayatını kaybetmiş, 25'i ağır olmak üzere 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.