Gazete Vatan Logo
Galatasaray Mosmor Aslan

Mosmor Aslan

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Galatasaray, Arsenal'a konuk oldu.

Mosmor Aslan

LİGDE düşe kalka yoluna devam eden G.Saray, Şampiyonlar Ligi için ne kadar yetersiz bir oyun ortaya koyduğunu Arsenal karşısında aldığı ağır sonuçla öğrendi: 4-1.
PRANDELLI, Sivas karşısında tutan 3-5-1-1 sistemiyle Londra'da maça başladı. Ama Arsenal tabii ki de Sivas'ın bu maç için ölçü olmayacağını kısa sürede ortaya koydu. Hafta boyu ateşi olan ve son anda kadroda yer almayan Selçuk'un yerine, Yekta ilk 11'deydi. Melo yine stoperde, Sneijder ise defansın önünde oyun kurucu görevini üstlenmişti...
G.SARAY'IN dün aldığı ağır mağlubiyette yanlış sistem kadar yanlış oyuncu seçimi de ön plandaydı. Sen zayıf orta sahanın en savaşçı, en güçlü, en istekli adamı Melo'yu alır stopere koyarsan zaten dirençsiz olan bölgeni çökertirsin.. Öyle de oldu. Dzemaili-Yekta ikilisi ne hücuma destek verebildi ne de savunmada takımın direncini arttırabildi. Kötü orta sahaya, etkisiz bekler, işlemeyen hücum hattı da eklenince Arsenal tabiri caizse her G.Saray'ın kalesine geldiğinde fileleri havalandırdı!
22'de Alexis Sanchez harika bir ara pası attı, Welbeck tam zamanında içeri girerken yaptığı vuruşla durumu 1-0 yaptı. 30'da Chedjou'nun ters kafa vuruşuyla ceza sahasında topla buluşan Welbeck farkı ikiye çıkardı. 41'de yine orta sahayı elni kolunu sallayarak geçen Arsenal'de Sanchez son vuruşu yapan isim oldu: 3-0.
GEÇ KALINDI
HATASINI geç de olsa anlayan Prendelli ikinci yarıyla birlikte sistemini 4-4-2'ye çevirdi. Ancak sarı-kırmızılıların durduramadığı Welbeck bir kez daha sahneye çıktı: 4-0. 60'da ceza sahası içinde Szczesny Burak'ı indirince hem kırmızı kart gördü hem de penaltıya sebep oldu. Topun başına gelen Burak farkı üçe indirdi: 4-1.
ARSENAL'İN on kişi kalmasının ardından oyuna giren Bruma ve Umut ikilisiyle G.Saray pozisyon zenginliği yakaladı, Sneijder'in üç net şutunda Ospina mükemmel kurtarışlar yapınca başka gol olmadı.
Ada'da yüzü gülmüyor
ARSENAL’E 4-1 mağlup olan G.Saray, İngiltere topraklarındaki şanssızlığını yine kıramadı. 10. kez çıktığı Ada deplasmanında, daha önce 3 beraberlik alan sarı-kırmızılılar 7. mağlubiyetini ise Topçular’dan aldı. Aslan geçtiğimiz sezon Devler Ligi 2. turunda Chelsea’ye Londra’da 2-0 boyun eğmişti.

Haberin Devamı