Gazete Vatan Logo
İngiltere Mourihno'dan Pokemon Go yasağı geldi!

Mourihno'dan Pokemon Go yasağı geldi!

Pokemon Go çılgınlığı futbol dünyasını da sardı. Manchester United’in menajeri Jose Mourinho bağımlılık yapan Pokemon Go oyununu futbolcularına belli aralıklar dışında yasakladı. Oyuncular Pokemon-Go oyununu oynamayacaklar.

Mourihno'dan Pokemon Go yasağı geldi!

Pokemon Go oyunu tüm dünyada çığ gibi büyürken; Manchester United Menajeri Jose Mourinho, oyuncularının soyunma odasında Pokemon Go oynamasını yasakladı.

Griezmann ve Aubameyang gibi yıldızlarda bağımlılık yapan Pokemon’lara maça iki gün kala ara verilecek ve ancak iki gün sonra yeniden oyunlarına kavuşulabilecek.

İngiliz tabloid gazetesi Daily Star‘a konuşan bir Manchester United yetkilisi, ”Jose’nin oyuncu ve personelle ilişkisi çok iyi. Futbolcuların daha iyi dinlenebilmeleri ve maçlara daha iyi konsantre olabilmeleri için karşılaşmadan 48 saat önce oyun oynanmasının bırakılmasını istedi.” ifadelerini kullandı.

Pokemon Go Nedir?

Pokémon GO Niantic tarafından geliştirilen ve The Pokémon Company tarafından yayımlanan, iOS ve Android tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu. Pokemon Go oyunu, beraberinde Nintendo tarafından geliştirilen , ve yakınlarda Pokémon tespit edildiğinde Bluetooth bağlantısı ile kullanıcılara uyarı veren Pokémon Go Plus isimli giyilebilir teknoloji ürünü ile beraber çıkacak. Pokémon Go ile birlikte kullanıcılar, akıllı cihazları ile gerçek dünyada Pokémon yakalayabilir, birbirleri ile savaştırabilir ve birbirleri arasında ticaretini yapabilecekler. Oyun ücretsiz bir şekilde ve uygulama içi satın alma opsiyonu ile yayınlanacak.

Haberin Devamı

Artırılmış gerçeklik ile Pokémon Go oyunu Nintendo ekibinden Satoru Iwata ve The Pokémon Company ekibinden Tsunekazu Ishihara fikri olarak ortaya çıktı. 2015 yılı içerisinde, Ishihara oyunun açıklanma tarihi olarak 10 Eylül olarak karar verdi. 9 Eylül tarihinde büyük yankı uyandıran tanıtım videosu yayınlandı. Fakat Iwata açıklamadan yaklaşık 2 ay once vefat etti.