Gazete Vatan Logo
Futbol Mourinho sezonu açtı

Mourinho sezonu açtı

Chelsea'nin Portekizli menajeri Jose Mourinho, polemik sezonunu erken açtı.

Mourinho sezonu açtı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin Portekizli menajeri Jose Mourinho, Arsenal'ın transfere yeterince para harcamadığını düşünenleri hesap makinesi almaya davet etti.

Ada futbolunda zaman zaman meslektaşlarıyla yaşadığı polemiklerle gündeme gelen 52 yaşındaki Mourinho, pazar günü Wembley Stadı'nda Arsenal ile oynayacakları Community Shield maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Kuzey Londra ekibinin Peter Cech'i kadrosuna katmasını yerinde bulan Portekizli teknik adam, Arsenal'ın "harika bir kaleci" aldığını söyledi.

Fransız menajer Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal'ın transfere yeterince bütçe ayırmadığı eleştirilerine ise karşı çıkan Mourinho, kulüplerin son 3-4 yılda yaptıkları transfer harcamalarının bunu açıkça ortaya koyduğunu iddia etti.

"Topçular"ın son yıllarda Mesut Özil, Alexis Sanchez, Calum Chambers ve Mathiue Debuchy gibi önemli yıldızları kadrosuna kattığını ve çok sayıda önemli futbolcuya sahip olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Arsenal'ın transfere para harcamadığını düşünmek kolaya kaçmaktır, ben bunu yapmam. Bir hesap makinesi alın. Bu işin en kolayı, spekülasyona fırsat vermezsin" diye konuştu.

Haberin Devamı

Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard'ın İngiltere'deki en iyi futbolcu olduğunu savunan Mourinho, Hazard'ı Cristiano Ronaldo ve Messi ile birlikte en iyi üç futbolcu içinde sayabileceğini dile getirdi.

Manchester City Menajeri Manuel Pellegrini'nin kendisiyle ilgili yorumlarına tepki gösteren Portekizli çalıştırıcı, "Bir teknik direktör tatilde bile hala beni düşünüyor ve benimle ilgili konuşuyorsa diyecek bir şeyim yok" ifadelerini kullandı.

Mourinho, Pellegrini'nin kendisiyle ilgili takıntılı olup olmadığı yönündeki soruya, "Bilmiyorum, ben sezon sonunda Londra'dan ayrıldığımdan bu yana kimseyle röportaj yapmadım" cevabını verdi.