Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Muaythai Milli Takımı 'Kazan'acak

Muaythai Milli Takımı 'Kazan'acak

Türkiye Muaythai Federasyonu, Rusya'nın kazan kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'na 19 sporcu ile çıkartma yaptı. 20-27 Kasım tarihleri arasındaki şampiyona katılacak olan millilerimiz en çok madalya getirmesi beklenen sporcular arasında favori olarak gösteriliyor.

Muaythai Milli Takımı 'Kazan'acak

Muaythai Dünya Şampiyonası bu yıl Rusya'nın Kazan kentinde düzenleniyor. Şampiyonaya MUaythai Türk Milli Takımı 19 sporcu ile katılıyor. Bir yılı aşkın süredir şampiyonaya hazırlanan millilerimiz önceki gün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Rusya'ya uçtu. Sporcuların Rusya öncesi kamp yaptıkları Burhan Felek Milli Takım tesislerindeki çalışmalarında morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Şampiyonaya 8 bayan milli sporcu ile genç erkeklerde 11 sporcu ile katılıyoruz.

TEKNİK ASBAŞKAN HALİL DEMİR "SPORCULARIMIZ ÇOK YETENEKLİ"

Şampiyonaya sporcularla birlikte yönetim kadrosundan da üst düzey katılım var. Bir hafta sürecek olan şampiyonaya Federasyon Başkanı Halil Durna, Teknik Asbaşkan Halil Demir, EMF Asbaşkanı Hasan Yıldız, Yenetim Kurulu Üyeleri Ali Osman Erden, Mehmet Salih Aygün ve Disiplin Kurulu Üyesi Doç.Dr. Murat Önder ile Süper Toto Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da kafiyede yer alıyor. Sporcuların gelişimi ile yakından ilgilenen Teknik Asbaşkan Halil Demir, şampiyonayla ilgili düşüncelerini şöyle aktardı."Millilerimiz hem genç erkeklerde hem de genç bayanlarda dünya klasmanında yetenekli sporcu kadrosuyla şampiyonaya gidiyor. Sporcularımızın çoğu Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazananan sporculardan oluşuyor. Tevrübelerinin yanı sıra Muaythai Federosyonu olarak da gelişimlerini bir üst seviyeye çıkartmak için elimizden gelenin gazlazını yapmaya çalışıyoruz. Başta Asbaşkanımız HAlil Durna olmak üzere federasyon olarak bu ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek kadrolarla yola devam ediyoruz. Çok yetenekli gençlere sahibiz. Bakanlığımızın da desteği ile yeni jenerasyonlara da daha iyi bir alt yapı sunabilmek adına adımlarımızı geleceğe yönelik atıyoruz. Teknik Asbaşkan olarak bu benim ilk yılım. Dahna önce de Milli takımımız için antrenör olarak görev yapıyordum.Teknik konulardaki tecrübelerimizi sporcularımızı aktarmaya devam edeceğiz. Ancak bu sporun daha da yaygınlaşması ve sorunlarının aşılması için yönetim kadrosunda da sporcularımızın sorunlarını giderme konusunda çalışmalar yapacağız. Federasylon olarak özveri ile çalışan bu işe gönül vermiş dinamik bir kadroyuz." dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonaya katılacak sporcularımızın isimleri ise şöyl; Genç Erkekler: Sercan Kılıç, Mehmet Alkayış, Fevzi Kurt, Abdulselam Kurt, Ahmet Varol, Batuhan Bayram Demir, Furkan Semih Karabağ, Muammer Can Şahin, Mahsun Teker, Ali Haydar Aydın, Faruk Bulama, Genç Bayanlar: Leyla Lamia Avrı, Tuğba Nur Kıvrak, İlayda Nur Bulut, Şeymanur Albayrak, Sultan Zilan, Aleyna Parsak, Fatma Samyeli İpekoğlu,İkra Koz.

Haberin Devamı