Gazete Vatan Logo
Galatasaray Mucizenin adı G.Saray

Mucizenin adı G.Saray

Turkish Airlines Euroleague D Grubu 6. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, Kızılyıldız'ı 110-103 mağlup etti.

Mucizenin adı G.Saray

SAKATI, formsuzu, maddi sorunlarıÖ Oldukça sıkıntılı bir dönemden geçen G.Saray Liv Hospital’da Kızılyıldız maçı öncesi en önemli konu takımın motivasyonuydu. Maça iyi başlamasına ve farkı 9 sayıya çıkarmasına rağmen ritmini koruyamayan Cimbom, maçın en etkili isimlerinden Mitrovic’in sayılarına engel olamadığı ilk çeyreği 22-16 önde kapattı. 2. çeyreğe de iyi başlayan sarı-kırmızılılarda, Ender-Arroyo ikilisinin organizasyonlarıyla bitime 3:45 kala 9’a çıkan fark, Mitrovic-Kalinic ikilisiyle 2’ye indi.
MAÇIN adamı Arroyo’nun skoru belirlediği devre 45-40 temsilcimiz lehine sonuçlandı. Ancak 2. yarıda bir türlü istediği ritmi yakalayamayan G.Saray’ın savunmasında yaşanan sıkıntıyı iyi değerlendiren Sırp ekibi assist rekoru kıran Williams’tan bulduğu sayılarla farkı 10’a kadar çıkardı (47-57 ).
SAVUNMAYA kattığı enerjiyle fark yaratan Sinan’ın 3’lüğüyle başlayan son çeyrekte Arroyo, Kerem, Ender’in takdire şayan mücadelesini Zoran Erceg’in son saniyede neredeyse yarı sahadan gönderdiği füze taçlandırdı ve maç uzadı.
ALKIŞI HAK ETTİLER
İlk uzatmada Kalinic ve Mitrovic’le skor bulan konuk ekibe yine son sözü Arroyo söyledi ve karşılaşma bir kez daha uzatmaya taşındı.
3 sayı yağmuru şeklinde geçen mücadelede Arroyo galibiyeti getirdi. Maçın tartışmasız yıldızı Arroyo başta olmak üzere, Sinan, Kerem, Ender, Furkan, Aradori ve 30 sayılık müthiş katkısıyla Erceg, dar rotasyona rağmen ortaya koydukları eforla galibiyeti sonuna kadar hak etti. Saha dışı sıkıntılar, art arda yaşanan sakatlıklarla daralan rotasyon sebebiyle zor günler geçiren Ergin Ataman ve takımı bu motivasyonlarıyla büyük alkışı hak etti.
'Erceg'in üçlüğü bir nimetti'
DESTANSI galibiyetin ardından G.Saray LH’ın hocası Ergin Ataman kazanmayı hak ettiklerini söyledi: “Son anda Erceg zor bir atış soktu. O an şans bizden yanaydı. Eksik bir kadroyla çok iyi mücadele ettik. Bu üçlük onun nimeti. Bizim için önemli olan galibiyet."

Haberin Devamı

İşte o üçlük;

Haberin Devamı