Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Murarrem Usta: En zoru Burak Yılmaz oldu

Murarrem Usta: En zoru Burak Yılmaz oldu

Camiaya Burak Yılmaz ile 50. yıl armağanı veren Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, transferin öyküsünü anlattı.

Murarrem Usta: En zoru Burak Yılmaz oldu

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Burak Yılmaz transferinin perde arkasında yaşanan her şeyi anlattı. Yıldız oyuncunun kral olduğu camiaya dönüşünün ve bunun tam da 50. yılın kutlandığı bir güne denk gelmesinin çok değerli olduğunu ifade eden Bordo-Mavililer’in patronu, neredeyse 1 aya yayılan görüşmeler için şu sözleri sarfetti:

‘Eskisi gibi kolay değil’

“Trabzonspor için hayal diye bir transfer yoktur. Sonuçta astronomik rakamlarla da istediğiniz oyunculara gidebilir, isteyebilir, hatta alabilirsiniz. Ancak bunun geri dönüşlerini sorumluluk duygusuyla düşünmeniz lazım. Yoksa çok kolay, kredi al, yayın geliri al git 3’e 5 ver bitir. Bunlar yapıldı daha önce ve bizim çektiğimiz sıkıntılar ortada. Biz, bizden sonra geleceklere aynı şeyleri söyleyecekleri bir ortam bırakmayacağız.”

‘Her açıdan bize göre’

“Seninle de konuştuk bunu. Burak bizim enerjimize uygun, 50. yıl hedeflerine uygun, hocanın planlarına uygun. Üstelik her 2 taraf da birbirini istiyor. Evet, maliyet ve Çin faktörü bizi biraz etkiledi. Saat farkı, Burak’ın cezalı oluşundan dolayı Türkiye’de olması ve sonradan Çin’e gidip yüzyüze görüşme yapması. Belki Avrupa’da olsa bu iş daha erken biterdi.”

Haberin Devamı

‘Taraftar bunu hak ediyor’

“Burak’ın bu transferdeki etkisi çok büyük. Benim de en zor transferim olduğunu söyleyebilirim. Çünkü taraftar çok istiyor, maliyetli ve sözleşmesi var. Çok uğraştığım oyuncular oldu ama Burak tarafı gerçekten de yordu. Defalarca pes edebilirdik ama kararlı davrandık. İyi işlerin zaman ve emek alacağını bilerek davrandık. Bugün mü dün mü saat farkından karıştırıyoruz artık gelen haber bizi sevindirdi. Böyle bir 50. yıl etkiliğinde kendisi olmasa da bu bildirimin yapılması güzel oldu.”

‘Bir şampiyonluk daha’

Takıma geri dönen Burak, çektiği videoyla taraftarına seslendi. Trabzonspor’un Twitter hesabından paylaşılan videoda çok heyecanlı olduğunu dile getiren yıldız isim, “Hem ülkeme, hem de Trabzonspor’a döndüğüm için çok mutluyum. Sizlerle bu forma altında bir şampiyonluk daha yaşamak istiyorum. Sizler de lütfen 50. yılımızda bizden maddi ve manevi desteklerinizi esirgemeyin. Gerek forma, gerekse kombine satışında yanımızda olun. Zaten her zaman desteğinizi bize hissetirdiniz. Bizler de sizi mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Görüşmek üzere” dedi.

Haberin Devamı

Önce başkan sonra hoca

Burak Yılmaz’ın transferi netleştikten sonra ilk olarak aradığı isim Başkan Muharrem Usta oldu. Dört gözle bu haberi bekleyen Bordo-Mavililer’in patronu golcü oyuncuya, “Senden çok şey

bekliyoruz. Hayırlı olsun” dedi. Burak’ı ilk kutlayanlardan biri de teknik direktör Ersun Yanal oldu. Deneyimli çalıştırıcı, “Yuvaya hoşgeldin” niteliğinde bir selamlama yaptı. Telefonu susmayan Burak Yılmaz’ı arayıp gelişmelerden duyduğu sevinci aktaranlardan biri de kaptan Onur Kıvrak oldu.

17 numara artık satışta

Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’da giydiği 17 numaralı formalar için hazırlıklar günler öncesinden başlamıştı. Ancak transferin sürekli gecikmesi sebebiyle ürünler vitrinlere çıkamadı. Çin’den gelen son haberler doğrultusunda Burak Yılmaz’ın adının yazacağı 17 numaralı formalar artık TS Club mağazalarında olacak.

Haberin Devamı

(Fanatik)