Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Murat Sancak: Eto'o'dan ben vazgeçtim!"

Murat Sancak: Eto'o'dan ben vazgeçtim!"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, "Eto'o bize teklif edildi. 'Yarı maliyetini biz ödeyelim, yarı maliyetini siz ödeyin, size gelsin' diye ama maalesef o yarı maliyeti bile Adana Demirspor için ciddi bir külfet olacaktı. O yüzden de Eto'o transferinden kendim vazgeçtim" dedi.

Murat Sancak: Eto'o'dan ben vazgeçtim!"

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulunan TFF 1'inci Lig ekibi Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak, "Adana Demirspor'un başkanlığını üstlendiğimde, 40-50 milyon borcu olan ve bir tane futbolcusu olan bir takımdı. Önümüzde de çok kısa bir dönem vardı. Lig 10 Ağustos'ta başlıyordu ve yaklaşık 1 aylık sürede iyi bir kadro kurup iddialı bir şekilde girmemiz gerekiyordu. 22 tane futbolcu transfer ettik ve çoğu Süper Lig'te oynayan gayet iyi futbolcular. Hatta uluslararası kulüplerde oynayan çok değerli futbolcular da aldık" diye konuştu.

"VOLKAN ŞEN'E TEKLİF YAPMADIK"

Daha önce adı Adana Demirspor ile anılan Volkan Şen hakkında da konuşan Sancak, "Volkan Şen, çok deli bir futbolcu, ayrıca benim kardeşim o çok da severim. Adana Demirspor olarak ona bir teklifte bulunmak biraz zordu. Yaklaşık 400 bin Euro bir bonservis bedeli vardı. Kendisi de çok büyük bir futbolcu olduğu için yüksek maliyetlere geleceği için ona öyle bir teklifte bulunmadım. İster miydim? İsterdim, tabii ki. Ama Adana Demirspor'un bütçesini aşmamak gerektiğine inandığım için ona göre planlama yapıyoruz. Transferlere tek tek, bireysel olarak baktığımızda hepsi de çok kaliteli oyuncular. Hepsi kendilerini ispatlamış ve çoğu da Süper Lig'de oynamış, uluslararası arenalarda oynayan futbolcular da var. Evet gelmek isteyenler de oldu ama bütçeyle orantılı ve kadrodaki eksiklere göre takviye yapmaya çalıştık. Bazılarıyla belki önümüzdeki yıl Süper Lig'e çıkarsak beraber olabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

"ETO'O'DAN BEN VAZGEÇTİM"

Kamerunlu tecrübeli yıldız Eto'o'nun da gündemlerinde olduğunu ancak transferden yüksek maliyet nedeniyle vazgeçtiklerini söyleyen Başkan Sancak, "Eto'o bize teklif edildi. 'Yarı maliyetini biz ödeyelim, yarı maliyetini siz ödeyin, size gelsin' diye ama maalesef o yarı maliyeti bile Adana Demirspor için ciddi bir külfet olacaktı. O yüzden de Eto'o transferinden kendim vazgeçtim" açıklamasında bulundu.