Gazete Vatan Logo
Futbol Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a tepki:Yakıştıramadım

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a tepki:Yakıştıramadım

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Koç'un açıklamalarına cevap verdi. Cengiz, "Kendisine bu sözleri yakıştıramadım" dedi.

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a tepki:Yakıştıramadım

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a tepki. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamalarının satır başları şöyle:

Çok üzgünüm, bazı bölümlerini takip ettim. Oyun oynanırken kural değişmez genel bir sözcüktür. Play-off çıkarıldı dediğimde kendisi yanlış bilgi verildi dedi. Ya yanılıyorsunuz ya da yalan söylüyorsunuz diye bir ifade kullanıldı. Bu sözcüğü bir kulüp başkanına yakıştıramadım. Play-off sezonu incelendiğinde 25 Ağustos çok geç ilan edilmişti. Önceden bilgi verilmeden play-off ilan edilmişti. Bu ligi normal sırada bitiren Devler Ligi'ne katılacak denmişti. Lig oynanırken katılım değişmişti. Ben bunu kast etmişti. Bunlar TFF'de belgeli. Oyun oynanırken yapılan kural değişikliğiydi bunlar. Yanlış olduğunu söyledim. Ben şunu anlamıyorum. Sizin de yardımınızı istiyorum. Bu kuralı bana göre değiştiren TFF ve yayıncı kuruluş. Peki o dönemde. Ben kendisine soruyorum. Talep eden yayıncı kuruluş. Resmen ilan eden TFF. Sizi niye rahatsız etti bu? Samimi olarak söylüyorum. Neden oyun oynanırken kural değişikliği yapılmasının savunması size düşüyor? Niye öfkelenip buna sahip çıkıyorsunuz? Bunu anlamıyorum. Siz bu karara müdahil mi oldunuz? Ben merak ediyorum. Çünkü biz birden bire öğrendik. Boynumuz kıldan ince dedik.

Haberin Devamı

Son 1-2 ayda TFF Limit Artışı konusunda dışlandık. Nihat Bey'e de anlattım neden biz yokuz diye. Konular açık net. İtirazınız varsa yapın dedim. Hepimiz verdik. 28 Aralık'ta da TFF kulüplerin resmi durumuna bakarak karara bağladı, bitti. Bunda Galatasaray'ın açığa düşeceğini düşünenler olduk. Her yer konuşuldu, G.Saray şunu aldı, G.Saray Falcao'yu aldı. Takım paraları har vurup harman savuruyor. Benim 500 milyon TL harcama limitim var şu anda. Herkes açıklasın çıksın ortaya. Futbolcu transfer ettiysen açıklayacaksın. O zaman ben de tahmin edeyim kime ne ödediniz.

"Menajerlere 13.6 milyon euro ödedik"

Benim edebim müsaade etmez böyle konuşmaya, hiç kimseye de demem. Biz o kadar haciz yedik ki arkadaşlar, sağ olsun devletimiz yardım etti. Memnun olan yok deniyor ama ben yapılandırmadan memnunum. 10 bin euro ben de şaşırdım. Ben geldiğim günden beri menajerlere 13.6 milyon euro ödedik. TFF'de yazılıp yazılmaması beni hiç ilgilendirmiyor. Kayda alınmamıştır. Bunun federasyon tarafından yayınlanmasını isteyen kişi benim. Bunu isteyen de benim. Kim inanır benim 10 bin euro ödediğime. Bonservisin içine gömüyorlar, vergi kaçırıyorlar gibi akla gelmeyen şeytanlıkları düşünen zihniyetleri de kınıyorum. Ben böyle bir şeyi dünya bir araya gelse düşünmem. Biz onu da araştırıyoruz. Benim ödediğim paralar nereye gitti o zaman?

Haberin Devamı

Mustafa Cengizden Ali Koça tepki:Yakıştıramadım

"Yapılandırma için çok mücadele ettik"

UEFA bize sordu, toplantı yaptı. Yapılandırmaya karşı UEFA. Özerk federasyonlar istiyorlar. Bu yapılandırma bir müdahale midir dediler. Bizim size anlattığımız gibi değil dedik. Yani futboldan elde ettiğim geliri diğer amatör sporlara veriyorum. Bu sadece benim değil bütün kulüplerin sorunu. Bu yapılandırmanın onayı için de mücadele ettik biz. Bunlar çok önemli şeyler. Bankalar Birliği'ne de tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Siyasetin sporda kullanılmasına şiddetle karşıyım. FETÖ bittikten sonra kim kaç kere şampiyon olmuş bakalım.

Haberin Devamı