Gazete Vatan Logo
Galatasaray Mustafa Cengiz'den flaş derbi açıklaması!

Mustafa Cengiz'den flaş derbi açıklaması!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Sarı-kırmızılı takımın Almanya yolculuğu öncesi Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz'den flaş derbi açıklaması!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak olan Schalke maçı için Almanya'ya gitmek üzere takımla birlikte Atatürk Havalimanı'nda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz haftasonu gerçekleşen olaylı Fenerbahçe derbisiyle alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Cengiz'in açıklamaları;

"Fenerbahçe maçı için gereken açıklamalar yapıldı, üzerine ekleyeceklerim var tabii ancak şu anda değil. Önümüzde Schalke maçı var ve bu maç hem bizim hem de Türkiye açısından çok önemli. Galatasaray ve rakiplerimizin kurtuluşu, şampiyonluklara ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadeleden geçiyor. Bizim için bu marka değeri ve ekonımik olarak da çok önemli. Öncelikle Schalke maçına konsantrasyon.

'Skor 7-0 olsun 6-0 psikolojisinden çıkarım isterdim'

Hakem Galatasaray aleyhine kötü bir yönetim gösterdi. Genel baktığımızda haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. 2-0, 7-0 olsun 6-0 psikolojisinden çıkarım isterdim ama hakem kötü bir yönetim gösterdi. Yine 1 dakika süren bir tartışmayı görmedi bu hakem. Görseydi maç sonu olayları olmazdı. Özellikle belirtmek istiyorum, Yangını çıkaran bir İspanyol kardeşimiz. Yangını çıkaranla, yangına bırakın benzini dinamit atan Brezilyalı kardeşimizle bu yangına tepki gösteren ve bu yangını önlemeye çalışanları disiplin kurullarının bir tutmamasını diliyorum.

Haberin Devamı

Penaltı yorumu

Hakemle ilgili maalesef aynı hatayı üst üste yapmakta. Bütün yorumlar bizim aleyhimize yapıldı. Muslera'nın hareketine penaltı deniyor ama bana göre değildi. Kurallar değişti diyorlar. Maçın içinde üzüldüğüm en büyük nokta, bizim futbolcumuza ceza sahasında yapılan hareketin penaltıyla cezalandırılmaması, hatta VAR'a bile gidilmemesi.

Yabancı oyuncular Türklerin patlama karakteri bilmiyor. Toplumsal gerginliği bilmiyor. Bizim ülkemiz sıkıntılar içinde. Ülkemiz bu coğrafyada büyük dertler içinde. Bu dertler içinde bizim tek deşarj olacağımız yer futbol ve futbolun tahrike gelmemesi gerekir. Stadımızda 50 bin kişi var. Korkarım ki bir gün istenmeyen olay olur. Bunu tehdit gibi söylemiyorum. Diğer rakip sahalarda olan kitlesel olaylar var. Bu bizim hoşumuza gitmedi. Bizden de kontrolsüz tepkiler verilmiş olabilir ama soyunma odaları ve koridorlarda kötü bir olay yaşanmadı.

Haberin Devamı

'Seni sevmeyen ölsün'ü kasıtlı hale getirdiler'

"Vefat eden kişiden Fenerbahçeli yöneticilerin bile haberi yoktu. 'Seni sevmeyen ölsün'ü kasıtlı hale getirdiler. Lütfen acının üzerinden prim yapmayın. Acının üzerinden rakibinizi zorlamayın. Bunlar yanlış.

Hasan Şaş açıklaması: 'Ani bir gerginlik oldu'

Hasan Şaş güzel bir açıklama yaptı. Hatalı olduğunu kabul etti. Türk karakteri var, güneyli karakteri var ani bir gerginlik oldu. Vur kaç yaptı Brezilyalı oyuncu. Sen gerilla değilsin! Böyle yaparak Türk insanını çileden çıkarıyorsun. Eğer daha önce yaşanana olayda hakem iki futbolcudan birine kart gösterseydi bunlar yaşanmazdı. Hakemin böyle dünyanın gözünün önünde olan bir derbide öne çıkmasını istemiyoruz.

Ben cezalar konusunda adaletten yanayım. Biz Disiplin Kurulları'nun doğru, adil bir karar vereceğine inanıyoruz. Ceza, cüruma eşit olmalı. Sizlerle de bu konuda bir basın toplantısı yapmayı da düşünüyoruz. Alttan çok değerli hakemlerimiz geliyor. Ben MHK'nın bu alttan gelen hakemlere yol vermesini fırsat vermesini istiyoruz. Hakem yanlış karar verebilir ama sen futbola izin vermelisin. Hakem hataları, VAR hataları hep olmuştur, olacaktır. Ama VAR kurulduğundan beri yapılan bütün hatalar bizim aleyhemize yapılıyor. Maçtan sonra Ali Koç ile herhangi bir görüşmemiz olmadı.

Haberin Devamı