Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Umarım UEFA 3 sene daha fırsat tanır"

"Umarım UEFA 3 sene daha fırsat tanır"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Kurulu Toplantısı'nda UEFA ile yaptıkları toplantı hakkında açıklamalarda bulundu. Cengiz, "UEFA'ya 2 saat 45 dakika sunum yaptık. Nefes almadan, tuvalete bile gitmeden. Ben Galatasaray'ın ceza alacağına ihtimal vermiyorum" dedi.

"Umarım UEFA 3 sene daha fırsat tanır"

“Kurul, Avrupa’nın önde gelen 6 hukuk ve devlet adamından oluşuyor. 2 saat 45 dakika nefes almadan, tuvalete gitmeden sunum yaptık. Sanırım bu komitenin tarihinde böyle bir sunum olmadı.”

G.SARAY’DA mart ayı olağan divan kurulu toplantısı dün yapılırken başkan Mustafa Cengiz, UEFA ile yapılan finansal fair play görüşmeleri ve mali konular hakkında bilgi verdi. “G.Saray’ın UEFA’dan ceza alacağına ihtimal vermiyorum” diyen Cengiz, “UEFA Finansal Fair Play Komitesi, Avrupa’nın önde gelen 6 hukuk ve devlet adamından oluşuyor. Çok ciddi bir kurul. Biz 2 saat 45 dakika nefes almadan, tuvalete gitmeden sunum yaptık.

BİZE çok sert sorular geldi. ‘Siz bu vaatleri daha önce de verdiniz. Şimdi karşımıza geldiniz, maksimum 30 milyon Euro olması gereken zarar 100 milyon Euro’yu aştı’ dediler. Biz ise bu konuda söyleyecek bir şeyimizin olmadığını, kendilerine 3 yıllık yeni bir projeksiyon sunabileceğimizi aktardık.

‘HAYÂL TAŞIMAYAN PROJELER SUNDUK’

EN kötü duruma, normal duruma ve en iyi duruma göre 3 projeksiyon anlattık. Hepsi için de olası sonuçlara göre, hayâl taşımayan projeler sunduk. Sanırım bu komitenin tarihinde böyle bir sunum olmadı. Kendileri özel olarak bunu bize ifade etti.
UEFA yetkililerine, Türk futbolunu gözardı etmemelerini söyledik. Ülkemizde 33 yeni stat, 405 yeni salon inşa edildi. Önümüzdeki yıllarda ülke olarak sporda Avrupa’nın zirvesine çıkacağız. G.Saray da hepsinin tepesinde olsun istiyoruz. Umarım UEFA bize 3 yıl daha fırsat tanıyacaktır” dedi.
‘Sermaye artışı için onay çıktı’
DURSUN Özbek yönetimi tarafından başlatılan 2. sermaye artışı çalışmalarının nihayetlendirildiğini ifade eden Cengiz, şunları söyledi: “Neredeyse zamanımızın 3’te 1’ini SPK için harcadık. Sağ olsun devletimizin en titiz, en ciddi organlarından olan SPK da sermaye artışı başvurumuzu kabul etti.
KULÜBÜMÜZÜN 145 milyon lira karşılama riski sıfırlandı. Küçük yatırımcıyı da mağdur etmeden artış kabul edildi. Kulübümüze ciddi bir para girdisi olacak. Borsada 50 milyon liralık hisse alımı yapıldı yatırımcılarca. Bu, G.Saray’a olan güveni gösterir.”
‘2 bin 100 bilete 10 bin kişi talip’
CENGİZ, F.Bahçe ile Ülker Stadı’nda oynayacakları derbi için kendilerine 2 bin 100 adet bilet tahsis edildiğini belirtirken “Yoğun bir baskıyla karşılaştık. Bu biletlere 10 bine yakın talep var. Bu müthiş bir şey” açıklamasını yaptı.
170 milyon TL ödedik’
BAŞKAN Cengiz, “Bugüne kadar yaklaşık 170 milyon TL ödeme yaptık. Bunun 23 milyon Tl’si faktoring firmalarına. Yolda gelirken ilgili arkadaşa sordum, 11 firmaya borçlu olduğumuz söylendi. Ödenmesi gereken toplam tutar 76 milyon TL’ydi. 23 milyon ödedik, 53 milyon lira da ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı