Gazete Vatan Logo
Galatasaray Mustafa Cengiz'den UEFA ve ibra açıklaması

Mustafa Cengiz'den UEFA ve ibra açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Mali Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu. UEFA'ya ciddi sunumlar yaptıklarının altını çizen Cengiz, "Çok ciddi sunumlar yaptık. UEFA, G.Saray'ın büyüklüğünün bilincinde. G.Saraysız bir oluşum istemiyorlar. Sanırım UEFA böyle futbolla yatıp futbolla kalkan G.Saray taraftarını cezalandırmayacaktır. Çok ciddi mali politika izleyeceğiz. İki yılın sonunda G.Saray'ı başa başa getirme sözü verdik. 4. yılda kanatlanma sözü verdik. UEFA'ya verdiğimiz tüm sözümüzü yerine getireceğiz" dedi.

Mustafa Cengiz'den UEFA ve ibra açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan Mali Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Cengiz'in sözleri: "30'a yakın futbolcuya 95 milyon TL ödeme yaparak temiz kağıdı aldık. Basketçi kardeşlerim kızmasın, şubeye üvey evlat muamelesi yaptık. Futbolcuların ödemelerini gerçekleştirip mecburen futboldaki transfer yasağımızı kaldırdık. Basketbolu halledeceğiz. Basketbolculara hala borcumuz var, transfer yasağımız da duruyor.

'Stadımızın doluluk oranı 2 ayda yükseldi'

Stadımızın doluluk oranı 2 ayda yükseldi. Gomis'in imza töreninde buz gibi havada çoluğunu çocuğunu bebesini almış kilometrelerce kuyruk yapıldı. Böyle bir ruhu her yerde bulamazsın. Bu ruh bir tek Kurtuluş Savaşı'nda oldu. 15 gün futbola ara veriliyor. Ara çok fazla. 30 bine yakın taraftar meşalelerle antrenmana.

'6 değerli bakanımızı ziyaret ettik'

6 değerli bakanımızı ziyaret ettik. 12 resmi ziyaretin tamamı G.Saray'ı doğrudan ilgilendiren konulardır. Riva elimizden çıktı. Yeni mülkler edinmemiz gerek. Eski başkanlarımızın bize verdiği emaneti koruyup bir üste çıkarmamız gerekiyor. Sponsorlarla ilgili konuşmak istemiyoruz. Çok ciddi çalışmalarımız var. 2 ayda her şeyi halledemezsiniz. Kapalı spor salonunu sonlandıracağız. İsrafı önlemek en büyük amacımız, çalışıyoruz. Ehliyet ve liyakatla doğru adamı doğru işe koymak istiyoruz. Galatasaray'da sistem oluşturmak istiyoruz.

Haberin Devamı

'Adnan Polat'la kırgınlığın bitmesini istiyorum'

Adnan Polat başkanımla bir görüşme yaptım. Polat başkanımızdır. Değerli arkadaşlar, Polat "İade-i itibar istemiyorum" dedi. Konu yargıtaya taşındı. Yargıtay oy birliğiyle iptal etti. G.Saray Başkanı olarak bu küslüğün son bulmasını istiyoruz. Riva'ya imara aştılar. Stadı onların döneminde yaptık. Adnan Başkanımız bir hizmet yaptı. Bu kırgınlığın bitmesini istiyorum ve Adnan Başkanımızın da aramıza katılmasını istiyorum.

'Umarım UEFA G.Saray'ı cezalandırmaz'

Biz UEFA ile 2 kez buluştuk. Çok ciddi sunumlar yaptık. G.Saray'ın büyüklüğünün bilincinde. G.Saraysız bir oluşum istemiyorlar. Sanırım UEFA böyle futbolla yatıp futbolla kalkan G.Saray taraftarını cezalandırmayacaktır. Çok ciddi mali politika izleyeceğiz. İki yılın sonunda G.Saray'ı başa başa getirme sözü verdik. 4. yılda kanatlanma sözü verdik. UEFA'ya verdiğimiz tüm sözümüzü yerine getireceğiz. Ana ilkemiz samimiyet, şeffaflık ve doğru konuşma olacak.

Haberin Devamı

"Bu ibra, yönetimsel yanlışların ibrası değil"

Mali Genel Kurul'un ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cengiz, uzun bir maraton olduğunu söyleyerek, "Galatasaray Genel Kurulu bir irade gösterdi. Bu irade Galatasaray kavga ve problem istemiyor demekti. Yoksa yapılan yönetimsel yanlışların ibrası değil, onların aklanması değil. Keza eğer ibrasızlık çıksaydı, aynı şeyi söylerdim. Galatasaray kaos istemiyor, genel kurul bunu gösterdi. Bu neticeden bizim alacağımız dersler var. Çok şiddetli eleştiriler oldu yönetimlere, biz de kendimize pay çıkardık. Bizler de gelecekte bu tip hatalar yaparsak, bu eleştirilerle karşılaşırız. Eleştirilerden çıkan sonuç, Galatasaray kesinlikle zararlarını kümüle etmemeli. 3 yılda net zararımız 650 küsur milyon TL. Bu çok büyük bir zarar, bu borç alacak farkı değil, bildiğiniz zarar. Galatasaray camiasının, hızını yitirmeden hep beraber, el ele şampiyonuğa ve gelecek şampiyonluklara yürümesi gerekir. Yarın çok önemli bir maçımız var. İnşallah bu maçı kazanır ve yolumuza devam ederiz" dedi

Haberin Devamı

"TORBA KANUNUN YASALLAŞMASI İLE BÜTÇELERİ REVİZE EDEBİLİRİZ"
Cengiz, 2018 bütçesinin de onaylanması ile ilgili olarak ise "2018 bütçesi amatörlere yönelik bir bütçe olduğu için daha küçük kapsamlı. Bizdeki gelirler ağırlıklı olarak Sportif AŞ'de. Bu bütçe, daha mütevazı bir bütçe. Bu bütçede en önemli nokta; amatör spor branşlarına devletimizin verdiği destek ile güç alabiliriz. Yani bu bütçeyi torba kanunun 2 ay içinde yasallaşması ve ödediğimiz vergilerin geri dönüşü ile tekrar revize edebiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.