Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Kriz ve baskı kan kardeşim oldu'

'Kriz ve baskı kan kardeşim oldu'

Galatasaray, futbol takımı teknik direktörlüğüne getirilen Mustafa Denizli ile sözleşme imzaladı.

'Kriz ve baskı kan kardeşim oldu'

“Kriz ve baskıyı problem olarak değil hep olağan gördük. Bu baskı ve kriz nerede ve onu nasıl dışlarız diye çalışacağız. Krizler ve baskılar bizim gölgemiz. Onlarla uğraşarak, mücadele ederek kendimizi yeniliyoruz, çalışma alanı açıyoruz.”
HAMZA Hamzaoğlu’nun kovulmasının ardından kısa bir sürede anlaşma sağlanarak takımın başına geçirilen Mustafa Denizli için dün imza töreni düzenlendi. Başkan Dursun Özbek ile basının karşısına çıkan ve oldukça uzun açıklamalar yapan kurt hocanın sözleri şöyle:
“MADRİD seyahati nedeniyle günümüzün yaklaşık 10 saati havada geçti. Biraz yorgun gibi gözükebiliriz ama bu yorgunluk bizi asla yıldırmaz. Ben bugüne kadar bu camiaya, bu takıma hizmet eden büyük başarılar kazandıran tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onların yaptıklarının üzerine bir nebze ilave edebilirsek bizim için mutluluk kaynağı olacaktır.
ARTIK geçmişle ilgili hiçbir şeyi sorgulamayacağız. Yarın (bugün) takımla birlikte ‘Bismillah’ deyip, yeni yol haritamızın bizi nasıl başarıya götüreceğinin plan ve düşüncelerini paylaşacağız.
‘KADRO ÇOK DEĞERLİ’
G.SARAY şu anda dünya üzerinde her takımda yaşanabilecek olumsuz bir dönemden geçmekte. Ben buraya gelirken camianın ne olduğunu zaten biliyordum. Benim için camia yeni bir başlangıç değil ama takım yeni bir başlangıçtır. Takımımız çok değerli bireylerin oluşturduğu bir ekip.
BENİ destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kriz ve baskı antrenörlük hayatım boyunca kan kardeşim oldu. Kriz ve baskıyla problem olarak mücadele etmedik. Onları hep olağan gördük. Bu baskı ve kriz nerede ve onu nasıl dışlarız diye çalışacağız.
KRİZLER ve baskılar bizim gölgemiz. Onlarla mücadele ederek kendimizi yeniliyoruz, çalışma alanı açıyoruz. Buraya onları yaşamak için değil aşmak için geldim.”
‘Beşiktaşlı olduğumu söyledim’
BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman’ın “Bir Beşiktaşlı’yı G.Saray’ın hocası olarak görmekten memnuniyet duyuyorum” sözlerinin hatırlatılması üzerine Mustafa Denizli, “Türkiye’de hiçbir teknik adama sorulmayan bir soru bana soruldu.
‘Hocam çocukluğunuzda hangi takımı tutuyordunuz?’ denildi. Ben de ‘Beşiktaşlıydım’ dedim. Bana sorulan soruya, bu camianın bana geldiğim günden beri öğretmeye çalıştığı dürüstlükle cevap verdim. Bu cevabı vermek benim için zor olmadı. Birçok yerde görev yaptım ama teknik adamlık yaşamımın 3’te 1’i sadece bu camiada geçti” diye konuştu.
Özbek: Eski sorunlar yüzünden elendik
MUSTAFA Denizli için düzenlenen imza töreninde başkan Dursun Özbek, eski teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nu isim vermeden de olsa ağır bir dille eleştirdi. Atletico Madrid yenilgisiyle Şampiyonlar Ligi’ne veda etmelerinin kendisini çok üzdüğünü ve sinirlendirdiğini ifade eden başkan, “Şunun bilinmesini istiyorum; bu sonuç sadece o güne ait bir olay değil, bir birikimin sonucu, geçmişten gelen problemlerin doğurduğu bir olaydır.
G.SARAY Başkanı olarak eğer bir yanlış varsa hesabını vermeye hazırım. Biz göreve çağırıldığımızda hiç düşünmedik kabul ettik. Hiçbir zaman da medyada olmak, reyting almak için bu göreve talip olmadık” dedi.

Haberin Devamı