Gazete Vatan Logo
Futbol Mustafa Reşit Akçay yeniden Osmanlıspor'da

Mustafa Reşit Akçay yeniden Osmanlıspor'da

Osmanlıspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Mustafa Reşit Akçay, başarı ve başarısızlığın birinci muhataplarının yönetimler olduğunu söyledi. Akçay, kendileri gibi insanların zurnanın son deliği olduğunu vurgulayarak, "Ayağa kalkmanın zevkini biz tekrar Süper Lig'e çıkarak yaşayacağız" dedi.

Mustafa Reşit Akçay yeniden Osmanlıspor'da

Süper Lig'de küme düşerek önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan Osmanlıspor, geçen sene yollarını ayırdığı Mustafa Reşit Akçay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Akçay, Osmanlıspor’un tarihindeki en büyük başarısı olan UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda da kulübün başındaki isimdi. Mustafa Reşit Akçay için kulübün Batıkent Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. Düzenlenen törende 3 yıllık sözleşme imzalayan Akçay, "Düşmek ve kalkmak yaşamın bir parçası. Ayağa kalkmanın zevkini biz tekrar Süper Lig'e çıkarak yaşayacağız. Bunu göstermek için buradayız. Ekibime güveniyorum. Menajerime ve kulüp yapısına güveniyorum. Kurumsal olarak çok iyi yapılanmış olması, beni ve arkadaşlarımı buraya getiren etkenlerden bir tanesi. Şimdi sıra çalışmaya geldi. Bizler çalışacağız. Sonucun takdiri, Allah’a ait" ifadelerini kullandı.

"Bizim gibi insanlar zurnanın son deliğidir"

Kulüplerin yaptıkları yatırımlara değinen Akçay, "Bizim gibi insanlar zurnanın son deliğidir. Bizler bazı şeyleri yorumlarken çok dikkate alınmayız. Biz sorumluluk alacağız. Kulüplerimizde ilk ipe getirilen, zindanda boğulan kişi teknik adamlardır. Kulüplerin yaptıkları büyük yatırımlar, futbolcular ve diğer çalışmalar üzerine yoğunlaşır. Futbolcuları terk edemeyeceklerine göre, oluşan bir olumsuzlukta teknik adam üzerinden yapılan bir takım değişikliklerle sorunun bir kısmı çözülebilir. Kulüpler sorumluluk aldıkları süre içinde her ne kadar imzalardan sorumluysalar da imzalar ile birlikte attıkları rakamlardan sorumlu olmaları dileğimdir. Bu rakamlar ile ilgili sorumluluk alındığı zaman kulüplerimizdeki parasal kayıplarının yüzde 90’ının olmayacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Başarı ve başarısızlığın birinci muhatabı yönetimlerdir"

Eğer bir yerde bir başarısızlık varsa bunu sahiplenmek zorunda olduklarını vurgulayan Akçay, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bu bir dürüstlüktür. Başarı ve başarısızlığın birinci muhatabı yönetimlerdir. Bir yerde başarı varsa onu sağlayan birinci etken yönetimdir. Bir yapı, altına dinamit konulduğu zaman bir anda çöker. En büyük gücümüz menajerimiz ve onun arkasındaki kadrodur. Sorunsuz sahaya çıktığım kulüplerden birisi burası. Yönetime çok güveniyorum. Bir önceki dönemimizde aile olarak kulübümüze verilen destek ve başkanımız Ahmet Bey'in de destekleri son derece yüksekti. Bütün bunlar kulübün başarılı olmasında birinci etkendir. Burada dürüstlüğün devreye girmesi lazım. 3 yıllık anlaşmamın sebebi, futboldaki ihtiyaçların sanırım yüzde 70’lik bir süresini tamamlama noktasında yeterli bir süredir."

Haberin Devamı