Gazete Vatan Logo
Futbol Napoli fırsat tepti

Napoli fırsat tepti

İtalya Serie A'da haftanın görünümü.

Napoli fırsat tepti

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 25. haftasında, lider Juventus’un puan kaybını, yakın takipçisi Napoli değerlendiremedi.

Serie A’nın 25. haftasında bu akşam oynanacak Siena-Lazio maçı dışında 9 maç tamamlanırken, lig lideri Juventus başkent deplasmanında AS Roma’ya 1-0 yenilince 55 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar bu yenilgiyle bu sezon 4. kez bir maçtan boynu bükük ayrılmış oldu. Evsahibi AS Roma ise bu galibiyetle büyük moral buldu.

Juventus’un haftayı puansız geçmesinin ardından en yakın takipçisi Napoli ise sahasında, Sampdoria ile golsüz berabere kalarak büyük bir avantajı değerlendiremedi. Hafta başlamadan önce aralarında 5 puan fark bulunan iki takımdan Napoli, bu beraberlikle hem 2 puan kaybetti hem de lider Juventus ile puan farkını 2’ye düşürme şansını kaçırdı.

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle zirveye iyice yaklaşan AC Milan da, sahasında bu hafta Parma’yı yenerek, puanını maç eksiği bulunan Lazio ile eşitledi. Kırmızı-siyahlı ekibin, liderle arasındaki puan farkı 11’e kadar düştü.

Ligde bu haftanın en sürpriz sonucu ise Fiorentina-FC Inter maçından geldi. Lig sıralamasında peşpeşe bulunan iki takımın Floransa’daki mücadelesinde futbolseverler 5 gol izledi. FC Inter’i 4-1 gibi farklı bir skorla geçen Fiorentina, hem kötü gidişatına dur dedi hem de üst sıralardan kopmamış oldu.

25. haftada alına sonuçlar şöyle:
AC Milan - Parma.......: 2 - 1
Chievo - Palermo.......: 1 - 1
AS Roma - Juventus.....: 1 - 0
Genoa - Udinese........: 1 - 0
Torino - Atalanta......: 2 - 1
Catania - Bologna......: 1 - 0
Pescara - Cagliari.....: 0 - 2
Napoli - Sampdoria.....: 0 - 0
Fiorentina - FC Inter..: 4 - 1

Gol krallığı

25. Haftası geride kalan ligde, gol krallığı yarışının zirvesinde Napoli’nin Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani, 18 golle zirvede bulunuyor.

Cavani’yi, 15 golle AC Milan’ın genç yıldızı Stephan El-Shaarawy, 14 golle de Udinese’nin emektar golcüsü Antonio Di Natale takip ediyor.

Serie A’da gelecek hafta

Ligde haftanın programı ve TSİ maç saatleri şöyle:

23 Şubat Cuma:
Palermo-Genoa (21.45)

24 Şubat Pazar:
Sampdoria-Chievo (13.30)
Atalanta-AS Roma (16.00)
Bologna-Fiorentina (16.00)
Cagliari-Torino (16.00)
Juventus-Siena (16.00)
Parma-Catania (16.00)
FC Inter-AC Milan (21.45)

25 Şubat Pazartesi:
Udinese-Napoli (20.00)
Lazio-Pescara (22.00)

Haberin Devamı