Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ndiaye Stoke'la 1'lik oldu

Ndiaye Stoke'la 1'lik oldu

Senegalli oyuncu, 1 Milyon Euro'luk alacağından feragat etti ve Premier Lig'e gitti.

Ndiaye Stoke'la 1'lik oldu

TRANSFERİN son haftasına girilirken G.Saray ile Stoke City, Badou Ndiaye için her konuda anlaşmaya vardı. İngiliz ekibinin 16 milyon Euro’luk teklifi sonrasında sarı-kırmızılılar rakamı az bulurken Senegalli oyuncunun ayrılmak istemesi işleri değiştirdi.

OSMANLI maçı öncesinde kampta Fatih Terim ile görüşüp ayrılmak istediğini resmen hocasına da ileten ve kamptan ayrılan Ndiaye, İngiltere’ye gidebilmek için fedakârlık da yaptı. İngilizler, 16 milyon Euro’luk ilk önerilerinin üzerine 1 milyon Euro da bonus önerirken Cimbom, rakamın 18 milyon Euro’ya yükseltilmesini istedi.

BU aşamada görüşmeler tıkanırken Badou Ndiaye devreye girdi ve G.Saray’daki alacaklarından vazgeçti. Sarı-kırmızılı kulüpten 1 milyon Euro alacağı bulunan Senegalli oyuncu parasını bırakacağını iletti. Ndiaye’nin bu sözleri sonrasında ise G.Saray da yelkenleri suya indirdi ve oyuncuyu bırakmaya razı oldu. 27 yaşındaki futbolcunun başka bir kulübe gitmesi halinde %15 pay hakkına sahip olan Aslan, toplam net kazancını 17 milyon Euro’ya getirmiş oldu.

Haberin Devamı

BONUSLARI DA VARDI

OSMANLISPOR ile yapılan anlaşmaya göre 25 maç oynaması halinde 750 bin Euro, 50 maça ulaşması halinde de 750 bin Euro daha verecek olan sarı-kırmızılılar, bu ödemenin de geleceğini düşünerek onay verdi.

İKİ kulüp arasında artık transferle ilgili sadece detaylar kaldı. İngilizler girişimlerini bir an önce resmiyete dökmek için vites yükseltirken G.Saray cephesi ise sıcak para girdisi sağlamak istiyor. Ndiaye konusunda şimdi kamuoyu açıklaması bekleniyor.