Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ne olacak bu G.Saray'ın hali!

Ne olacak bu G.Saray'ın hali!

F.Bahçe yenilgisi sorunlar yumağını bir kez daha gözler önüne serdi.

Ne olacak bu G.Saray'ın hali!

Yönetim kurulu Igor Tudor’un geleceği konusunda şimdiden ikiye bölünürken kötü sonuçlarla birlikte gelecek sezon Avrupa Ligi bileti de soru işareti... Taraftar artık Florya’ya şampiyonluk kutlamasına değil, her hafta takımlarını protestoya giderken başkan Özbek’e de ‘seçime git’ baskısı artıyor.

G.SARAY, son umudunu da F.Bahçe maçı ile tüketti... Avrupa’da ceza ile başlayan ve bu sezon Edirne’nin ötesine geçemeyen sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası’na erken havlu atıp, ligde de zirvenin çok uzağında kaldı... Teknik direktör değişikliği de takıma pozitif etki yapmazken yönetimin de artık kredisi kalmadı. Teknik heyet, yöneticiler, oyuncular... Kısacası herkes G.Saray’ın hali ne olacak diye derbi sonrasında tartışırken çember de iyice daraldı...
1) AVRUPA LİGİ DE ZORA GİRDİ
DAHA birkaç hafta öncesine kadar hedefini Şampiyonlar Ligi olarak belirleyen sarı-kırmızılılar yaşanan kayıpların ardından bir hayli geriye düştü... 3. sırayı F.Bahçe’ye bırakan ve bu hafta da farkın açılmasına sessiz kalan G.Saray artık 4. sıra için de geriden depara kalkan Trabzonspor ile yarışacak. Bordo-mavililer ile aradaki puan farkı ikiye inerken Aslan sezon sonunda bir kez daha Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi ile karşı karşıya.
2) FLORYA’DA POLİS NÖBETTE!
BİR zamanlar Florya Metin Oktay Tesisleri’nde taraftarı ile birlikte şampiyonluk kutlayan G.Saraylı oyuncular artık polis eşliğinde tesislere girip çıkabiliyor. Sezon başından beri zaman zaman protestolar yaşanırken geçtiğimiz hafta Başakşehir ve son olarak da F.Bahçe maçları sonrasında tesislerin çevresinde Polis ablukası vardı. Son iki haftada 2. kez protesto gösterileri için taraftar Florya’ya akın ederken güvenlik güçleri de çevrede kuş uçurtmadı, olay çıkmasına engel oldu.
3) TUDOR YÖNETİMİ İKİYE BÖLDÜ
APAR topar gönderilen Riekerink’in ardından Tudor da Karabükspor’dan koparılıp takımın başına getirildi. Haftalar geçtikçe Tudor da G.Saray’a çare olamazken artık yönetim kurulu da ikiye bölündü. Bir grup bırakın sezon sonunu derhal Tudor’un gönderilmesi gerektiği fikrini ortaya atarken diğer tarafta ise başkan Dursun Özbek’in aralarında bulunduğu grup Tudor’da ısrar edilmesi görüşünde.
4) BAŞKANA ‘DEĞİŞİM’ BASKISI
CAMİADA bir taraftan da yönetime yönelik tepkiler artıyor. Son iki sezondur alınan başarısız sonuçların yanı sıra sürekli teknik direktör değiştirilmesi, transferlerin yetersiz olması eleştiri oklarının da yönetime çevrilmesine neden oluyor. İşte bu nedenle camianın önde gelen isimleri başkan Özbek’e seçim çağrısında bulunuyor. Özbek’e “ekibini değiştir, daha güçlü yönetim kur” diye çağrı yapılırken Özbek ise şimdilik bu duruma sıcak bakmıyor.

Haberin Devamı