Gazete Vatan Logo
Futbol Arsenal lideri topa tuttu

Arsenal lideri topa tuttu

Premier Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Arsenal sahasında Leicester City’yi son saniyede yıktı

Arsenal lideri topa tuttu

PremIer Lig’in 26. haftasındaki dev karşılaşmada, haftaya 48 puanla başlayan Arsenal, 53 puanlı lider Leicester City’i konuk etti. Şampiyonluk yarışının en önemli maçlarından birine sahne olan karşılaşmanın 45. dakikasında Jamie Vardy, Monreal ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalınca hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Vardy, kaleci Cech ile meşin yuvarlağı farklı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

LEICESTER, 54’te Simpson’un kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından 10 kişi kaldı ve sonrasında Arsenal, aradığı golü 70. dakikada Theo Walcott ile bularak skora dengeyi getirdi. 90+4’te ise herşeyi değiştiren gol geldi. Duran topta Mesut’un ceza sahasına gönderdiği ortaya kafayı vuran Welbeck, sakatlıktan döndüğü ilk maçta Arsenal’e galibiyeti getiren isim oldu.

BU skorla birlikte Premier Lig’in flaş ekibi Leicester City, 7 maç sonra dış sahada kaybederek bu sezonun 2. deplasman yenilgisini aldı. Haftayı 3 puanla kapatan Londra ekibi ise liderle arasındaki puan farkını 2’ye indirmiş oldu.

Haberin Devamı