Gazete Vatan Logo
Futbol Nefes nefese

Nefes nefese

27 sayı farkı bulan Efes, Daçka karşısında son anda güldü

Ekrem Memnun ile 2. maçına çıkan lacivert-beyazlılar ikinci yarıda beklenmedik bir geri dönüş yapan Darüşşafaka’yı zor da olsa yenmeyi bildi

ABDİ İpekçi’de Beko Basketbol Ligi’nin 2.si Efes Pilsen çiçeği burnunda hocası Ekrem Memnun ile 2. maçında 2. galibiyetini alırken ecel terleri döktü: 102-100. Karşılaşmaya Efes Pilsen tüm eksiklerine rağmen fırtına gibi başladı. İlk çeyrekte 28 sayıya ulaşan Efes, Daçka’ya sert bir mesaj verdi. 2. çeyrekte de hızını kesmeyen lacivert-beyazlılara tek-tük cevap verebilen Daçka art arda yediği yumruklarla ayakta duramadı ve fark bu bölümde bir ara 27’ye kadar yükseldi. Dışarıda Spencer bombardımana devam ederken, içeride de rakipte eşleşmesi olmayan Ermal, Kerem Gönlüm’ün de sakatlanmasıyla boyalı alanın tek hakimiydi. Devre 55-33 sonuçlanırken, Dee Spencer 20 dakikaya 21 sayı sığdırmıştı bile. Efes Pilsen’in yakaladığı fark yüksek yüzdeyle şut atmasının yanı sıra 20 dakikada sadece 1 top kaybetmesiyle de birleşmişti.

Devreden amonyak koklamış gibi sahaya dönen Daçka’nın agresif savunması üst üste top kayıplarına sebep olurken, Halil Üner’in yabancıları da ilk yarıdaki Efes’e nispet yaparcasına keskin nişancı kesildiler. İlk yarıda 33 sayı bulan Daçka, 2. yarıda savunmasından aldığı güvenle hücumda harikalar yarattı. 20 dakikada 67 sayı atan yeşil-siyahlılar son anlarda faullerde biraz daha dikkatli olsalar sürpriz galibiyetlerine bir tanesini daha ekleyebileceklerdi. Ligde dün oynanan diğer maçta Antalya BŞ, sahasında P.Karşıyaka’yı 89-78 mağlup etti. Ligde bugün oynanacak maçların programı ise şöyle: 14.00: Oyak Renault-G.Saray Cafe Crown, TTNet Beykoz-Beşiktaş Cola Turka, 16.00: Banvit-Mersin BŞB, Alpella-Casa TED, Mutlu Akü Selçuk-Kepez Bld, 19.00: T.Telekom-F.Bahçe Ülker.





Haberin Devamı