Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Negredo 100'leri güldürdü

Negredo 100'leri güldürdü

Beşiktaş dün resmen ayrılan İspanyol golcünün satışından değil, gidişinden para kazandı.

Negredo 100'leri güldürdü

BEŞİKTAŞ ile Negredo arasındaki bağlar dün resmen koptu. Teknik direktör Şenol Güneş’in, 29 Haziran’da yaptığı “Bizimle olmayacak. İyi bir oyuncu ancak biz gereken katkıyı alamadık” açıklamasının üzerinden tam 80 gün geçtikten sonra İspanyol ile siyah-beyazlıların yolları ayrıldı.

GÜNEŞ’İN bu açıklamalarının ardından önce Avusturya kampına katılan, sonrasında forvet oyuncularının düşük performansı nedeniyle 11’e de giren Negredo 6 maçta 3 gol, 1 asistlik performansa imza attı. Kalmasına kesin gözle bakılan ve Al Nasr iddiaları kulüp tarafından resmen yalanlanan İspanyol yıldızın önceki gün görüşmek için Dubai’ye gitmesi sonun başlangıcı oldu. Siyah-beyazlılar izinsiz bir şekilde İstanbul’dan ayrılan Alvaro Negredo için hukuki sürecin işletileceğini açıklasa da dün biten transferin rakamları da belli oldu.

OTOMATİK UZAYACAKTI

BUNA göre Negredo 1.5 aylık alacağı, imza parasından kalan 150 bin Euro ve menajerinin alacağı olan 1.1 milyon Euro’yu bonservisine karşılık olarak bıraktı. Kartal bu rakama ek olarak 100 bin Euro daha alacak.

Haberin Devamı

TOPLAM 1.1 milyon Euro’luk rakam düşük görünse de Beşiktaş 4 milyon 350 bin Euro yıllık garanti ücreti, %15 stopaj gibi ücretler hesaplandığında bu operasyondan 6 milyon Euro kâr etti. Ayrıca şu an 6 maçta oynayan Negredo, 19 resmi müsabakaya daha çıksa mukavelesi otomatik olarak 1 yıl daha uzayacak ve kulüp önümüzdeki sezon 4 milyon Euro daha ödemek zorunda kalacaktı.