Gazete Vatan Logo
Futbol Newcastle, 18'lik Türk yıldızla imzaladı!

Newcastle, 18'lik Türk yıldızla imzaladı!

Newcastle United, Türkiye U17 takımında da forma giyen 18 yaşındaki Daniel Barlaser ile profesyonel kontrat imzaladı.

Newcastle, 18'lik Türk yıldızla imzaladı!

İngiltere futbolunun köklü kulüplerinden Newcastle United'ın altyapısında forma giyen Türk futbolcu Daniel Barlaser, kulübüyle ilk profesyonel kontratını imzaladı.

Orta sahanın merkezinde forma giyen 18 yaşındaki Barlaser'in kulübüyle masaya oturup uzun vadeli bir kontrat imzaladığı açıklaması yapıldı. 9 yaşında Newcastle United'a katılan Barlaser, 2013'te Little Benton Academy'den 2 yıllık burs hakkı kazanmıştı. Daha sonra Türkiye U17 Milli Takımı'nda da forma giymeye başlayan Barlaser, Newcastle United U21 takımının yıldız isimlerinden biri olmayı başardı ve aralık ayında Tottenham ile oynanan Lig Kupası mücadelesinde ilk kez maç kadrosuna alınmayı başardı.

BARLASER: "U21'DE EN ÇOK FORMA GİYEN İSİM OLDUM"

Newcastle ile profesyonel kontrat imzalamaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirten Barlaser; "Çok gururlu ve mutluyum, çünkü kendi büyüdüğüm şehrin kulübüyle imzaladım. Tüm hayatım boyunca bu takımı destekledim. Bu sezon iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Bunun sonucunda U21 takımında en çok forma giyen isim oldum. İlk takıma dahil olduğum antrenmanlar benim için çok iyi geçti. Beni bu günlere getiren ailemede ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Beni, ben yapan onlardır" dedi.

Haberin Devamı

"DANIEL BARLASER GERÇEK BİR BOX TO BOX"

Newcastle United Başantrenörü John Carver; "Daniel, muhteşem bir sezon geçiriyor. Hem U21 Ligi'nde hem de Federasyon Gençlik Kupası'nda profesyonel kontrat imzalamayı hak edecek performanslar sergiledi. Gerçek bir "box to box" oyuncusu. Top ayağındayken çok etkili. A takımla çıktığı her antrenmanda çok iyiydi. O bu şehrin çocuğu ve onun kendini böyle geliştirmesi, yükselmesi olumlu bir örnek. Onun gelişiminin sürmesi bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.