Gazete Vatan Logo
Futbol Niye toplandık ki?

Niye toplandık ki?

Başkanlar, “Böyle düşünüyorsa biz niye burdayız” diyerek tepki gösterdiler

Niye toplandık ki?

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “58. madde değişmemeli, değişmeyecektir” açıklaması Ankara’daki toplantıya damga vurdu.

TFF ve Süper Lig ekiplerinin yaptığı zirvede Göksel Gümüşdağ, Yıldırım’ın görüşlerini iletince başkanlar, “Böyle düşünüyorsa biz niye burdayız” diyerek tepki gösterdiler.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun Süper Lig kulüp temsilcileriyle dün gerçekleştirdiği toplantıya F.Bahçe Başkanı Yıldırım’ın “58. madde değişemez, değişmemelidir” açıklaması damga vurdu. Toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile yöneticilerden Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan, Akif Üstündağ ve Ergün Tekin ile Bursa, A.Gücü ve Sivas kulüpleri dışındaki 15 kulübün başkan ve yöneticileri katıldı.

-BİR kerelik şike affının konuşulup tartışılacağı iddia edilen tarihi toplantıda gergin anlar yaşandı. TFF Başkanı Aydınlar,” Yüzdük yüzdük sürecin sonuna geldik. Ancak yanlış görüşler ortaya çıkıyor. Türk futbolunun yarını için çalışıyorum. Bizde hata yok. Doğruyu ortaklaşa bulacağız. Bulamazsak ben istifa ederim” derken Trabzon Başkanı Sadri Şener ve kulüp yöneticilerin bir kısmı Aydınlar’a destek çıkarak, “İstifayı unut. Seni sonuna kadar destekliyoruz” dediler. Bu sırada Aydınlar “Biz TFF yönetimi olarak odadan çıkıyoruz kendi aramızda görüşeceğiz. Siz de kendi aranızda istişarede bulunun” dedi. Göksel Gümüşdağ ise tam o sırada Yıldırım’ın görüşlerini kulüp başkanlarına iletti. Tepki çeken açıklamanın ardından ise Nihat Özdemir, “Bunlar Aziz Yıldırım’ın görüşleridir. Bu görüşler F.Bahçe yönetimini bağlamamaktadır” diyerek toplantı odasında zaten gergin olan havayı az da olsa yumuşattı.

TOPLANTI PAZARTESi’YE ERTELENDi

Futbol federasyonunun bugün yapması plânlanan yönetim kurulu toplantısı pazartesi gününe ertelendi .

-TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Süper Lig küluplerinin dün Ankara’da gerçekleştirdiği toplantının ardından Aydınlar, TFF Yönetim Kurulu toplantısının yarın (bugün) federasyonun İstanbul’daki merkezinde saat 16.00’da yapılacağını söyledi. Ancak daha sonra TFF’nin internet sitesinde yapılan açıklamada, “TFF Yönetim Kurulu toplantısı, 16 Ocak Pazartesi günü İstanbul’daki TFF merkezinde yapılacak” denildi.

Yıldırım 26 Ocak’a kadar küme düşürün!

“Emniyet Müdürlüğü’nün görüşünü ‘19 maçta şike kesin’ olarak açıklayanlar ve savunma hakkı kullanılmadan kesin bir dille iddia edenler F.Bahçe’yi düşürmelidir. Bunu yapmayanların konuşmaları yersizdir.”

-F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla kulübün resmi internet sitesine açıklama yaptı. Yıldırım, “Kamuoyu açıkça bilmelidir ki 58. madde değişemez ve değişmemelidir. Bu değişikliği yapmak isteyenler, bunu kimler ve hangi takımlar için yaptıklarını açıklamalı; bunu açıkça ortaya koymalıdırlar. Kaldı ki F.Bahçe suçlu bulunursa küme düşecektir ve bu kimse tarafından yapılmazsa bizler eliyle hayata geçirilecektir. Suçsuz olduklarına inananlar, yasaları değiştirmek için bu kadar çırpınmazlar.

-YAPILMASI gereken; Emniyet Müdürlüğü görüşünü ‘19 maçta şike kesin’ olarak açıklayanların ve ‘son 5 maçın sonucunu bildiğini’ savunma hakkı kullanılmadan kesin bir dille iddia edenlerin, F.Bahçe’yi 26 Ocak tarihine kadar küme düşürmelerinin gerekliliğidir. Bunu yapmayanların artık konuşmaları yersizdir ve kendilerine yegane tavsiyem artık susma haklarını kullanmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı