Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Nobre'den van Persie yorumu!

Nobre'den van Persie yorumu!

Fenerbahçe’de Robin van Persie’nin Vitor Pereira ile yaşadığı sorunlar yeni bir soruyu gündeme taşıdı.

Nobre'den van Persie yorumu!

"Van Persie ve Fernandao birlikte oynar mı" tartışmasına Kanarya'nın eski yıldızı da katıldı. 2004-05’te Anelka ile benzer bir durum yaşayan Nobre hem Hollandalı meslektaşına hem de Pereira'ya yol gösterdi:

"Anelka gelince yedek oturmaya başladım. Ama o 2 maç sonra Daum'a ‘Nobre oynasın. Ligi benden iyi tanıyor’ dedi. Van Persie ile Fernandao da birlikte oynayabilir. Fakat bu sistemle zor"

Fenerbahçe’de Hollandalı yıldız golcü Robin van Persie’nin yedek kaldığı için teknik direktörü Vitor Pereira ile yaşadığı sorunlar yeni bir soruyu gündeme taşıdı: “Fernandao ile Van Persie birlikte oynar mı?” Birçok spor otoritesinin görüş bildirdiği konu hakkında Fenerbahçe’nin eski golcülerinden Mert Nobre gündeme oturacak açıklamalarda bulundu.

“Süper Lig kolay değil”

Fenerbahçe’de 2003-2006 yılları arasında forma giyen Brezilyalı, benzer bir durumu 2004-05 sezonunda Anelka’nın Fenerbahçe’ye gelişiyle yaşadığını söyledi. İsviçre 2. Lig ekibi Wil 1900’da kariyerini sürdüren Nobre, “Anelka'nın gelişiyle yaşadıklarım bugün yaşananlarla aşağı yukarı aynı. Üç yıldır Türkiye’de olan Fernandao ligi daha iyi tanıyor. Van Persie, Türk futbolunu ve sistemini yavaş yavaş tanıyacak. Çünkü r ligde kolay bir lig değil” dedi.

Haberin Devamı

“Daum ile sıkıntılıydık”

O dönemde şimdilerde Fernandao’nun bulunduğu konumda kendisinin olduğunu belirten Nobre “Anelka gelince ben yedek oturmaya başlamıştım. Ancak 2 hafta sonra Anelka maç toplantısında Daum’a ‘Bu karşılaşmada Nobre ilk 11’de oynasın. Şu an kendisi benden daha iyi ve ligi de tanıyor’ dedi. Bunu çok az sayıda futbolcu söyler. Anelka’nın bu hamlesi ona karşı benim bakış açımı da değiştirmişti” ifadelerini kullandı.

“Asıl sorun sistemde”

Sonrasında Anelka’nın sağ açık kendisinin ise santrfor oynamaya başladığını belirten Nobre, “Van Persie milli takımda oynuyor ve Avrupa’nın önde gelen takımlarında oynadı. Fenerbahçe’de de oynamak istiyor. Bence Fernandao ile yüzde yüz birlikte oynayabilir. Ancak burada sorun şu ki; Fenerbahçe’nin bu sistemiyle iki forvet oynaması biraz zor” diye konuştu.

Haberin Devamı

(Bugün)