Gazete Vatan Logo
Futbol Nou Camp'ta oylar eşit çıktı

Nou Camp'ta oylar eşit çıktı

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Barcelona ile Atletıco Madrıd birbirine üstünlük kurmayı başaramadı

Nou Camp'ta oylar eşit çıktı

2013 Konfederasyon Kupası'nın en güzel tarafı 'tiki taka'ya karşı üst düzey takımların dinamik ve presçi tarzının işe yaradığını görmekti. Brezilya bunu karakter edinmiş; Japonya, Meksika ve İspanya karşısında ilk 10 dakika içinde gol bularak şampiyon olmuştu.

'TİKİ Taka'nın kulüp seviyesindeki zirvesi olan Barcelona karşısında Simeone'nin bu sene yaptığı şey de Scolari'nin yaptığıyla aynı aslında. Golü de David Villa ile 5’te bulabilirlerdi. Barca'nın, o pres ve agresiflik karşısında, sahasından pasla çıkamadığı anların ilkiydi bu.

ATLETICO’NUN bu tarzının tek yansıması hücuma olmuyor elbette, savunmada da rahat ediyorlar. Camp Nou'da bu sezon maç başına ortalama 3.5 gol atan Barça karşısında çalışkan, hazırlık pasları başladığında kaleciye kadar organize presten çekinmeyen Atletico Madrid, o sahada bu sene hiç gol yememişti. Bunu başaran başka bir takım yok.
TATA Martino, 3 defa çözemediği bu tarz karşısında ne yapacaktı ? Maçın benim için anlamı bir buydu ama koca bir hiç gördüm. Tata bu seviyede her maçta yaptığı üzere sahaya yine 4 orta sahayla çıktı. Iniesta'yı merkezdeki yerinden ederek, sol dibe yolladı. Alexis’i de kulübeye...

SAVUNMASINDAN pasla çıkamayan Barça, orta sahada adam eksiltme becerisi olan bir isminden mahrum kalınca hücumda ne akıcılık ne de delicilik sergileyebildi. İlk yarıda hiç pozisyona giremediği gibi Atletico topa sahip olmamasına rağmen stratejisini kabul ettiren taraftı.

GOL CANLANDIRDI

Presi başlatan Diego Costa mecburen çıkıp yerine farklı tarzdaki diğer Diego girdikten sonra Barcelona rakip sahada daha fazla kalsa da topu taşıyacak ya da kullanacak kulvar bulamadı. Simeone'nin öğrencileri topun etrafında çok çabuk çoğalıp Barçalılar'ın yüzünü kaleye neredeyse hiç döndürmedi.

DIEGO ikinci yarı jeneriklik bir gol atınca Tata Martino ancak hamle yaptı. Iniesta merkeze, Alexis Sanchez ileri uca geçti. Iniesta normal yerine döndükten 3 dakika sonra sanatçılığını Neymar'a attığı pasla gösterdi. Diego Simeone ise deplasman golü avantajına güvenerek topun arkasına geçti ve süreyi eritti. İstediğini de aldı.

Haberin Devamı