Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Nwakaeme ve Ekuban'dan 95 dakikada 3 gol 1 asist

Nwakaeme ve Ekuban'dan 95 dakikada 3 gol 1 asist

Galatasaray karşısında 2 gol ve 1 asist ile harika bir performans sergileyen Trabzonspor'un yeni transferi Anthony Nwakaeme, şimdiden taraftarın gözüne girdi. 3 senelik sözleşme yapılan ve ortalama 930 bin Euro alacak olan Nijeryalı santrfor, ne kadar doğru bir tercih olduğunu gözler önüne serdi. Nwakaeme ve Ekuban toplamda 3 gol ve 1 asistle geceyi tamamladı.

Nwakaeme ve Ekuban'dan 95 dakikada 3 gol 1 asist

Trabzonspor’un Hapoel Beer Sheva’dan 1.1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Anthony Nwakaeme, önceki gün Galatasaray karşısında aldığı ücretin çok çok üstünde bir performans sergiledi.

İlk yıl için 1 milyon 16 bin, önümüzdeki sezon için 900 bin ve son senesinde 904 bin Euro garanti ücret alacak olan Nijeryalı santrfor, Aslan’ı yıkan adam oldu.

45+3. dakikada attığı 2. golde futbol resitali sunan 29 yaşındaki futbolcu, Bordo-Mavililer tarafından ayakta alkışlandı.

Nwakaeme, maç sonrasında hocası Ünal Karaman’dan da özel tebrik aldı.

95 dakika 3 gol, 1 asist

Anthony Nwakaeme’nin ardından bir başka yeni tranfser olan Caleb Ekuban da farklı galibiyete katkıda bulundu. 85’te oyuna dahil olan Ekuban 90+4’te Nwakaeme’nin pasında skoru ilan eden golü attı.

İki oyuncu toplamda 3 gol ve 1 asistle geceyi tamamladı. Bu sezon 9 kez rakip fileleri sarsan Bordo- Mavililer’in, attığı gollerin 3’te biri Galatasaray karşılaşmlasında Nwakaeme ile Ekuban’dan geldi.

Transferi Şota'ya sorulmuştu

Haberin Devamı

Nwakaeme, İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva’dan transfer edilirken Trabzonspor’un efsane isimlerinden ve eski hocası olan Şota Arveladze’den görüş alındığı ortaya çıkmıştı.

Şota’nın, Nijeryalı golcü hakkında olumlu sözler söylemesi üzerine bu transferin gerçekleştiği öğrenildi.

Ekuban 5 dakikada...

Galatasaray karşısında son 5 dakikada sahne alan Caleb Ekuban, bu süre içerisinde kalitesini gözler önüne sermeyi başardı. Ganalı futbolcu, Trabzonspor’un, Sarı-Kırmızılılar karşısındaki 4. sayısını kaydetmeyi başardı.

Zorlu mücadelenin ardından “Bundan daha mükemmel bir başlangıç yapamazdım. Taraftarımızla çok özel anlar yaşadık” diyen 24 yaşındaki futbolcu, maçtan 5 gün önce İngiltere Championship ekiplerinden Leeds United’dan sadece 200 bin Euro karşılığında transfer edilmişti.

(Fanatik)