Gazete Vatan Logo
Futbol O defter kapandı!

O defter kapandı!

Alex De Souza çarpıcı açıklamalarda bulundu.

O defter kapandı!

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex De Souza Habertürk'e konuştu. Fenerbahçe'den ayrılışından Coritiba'ya transferine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Alex'in sözleri şu şekilde:

Fenerbahçe'den ayrılırken başka teklifler de aldın mı?

"Evet ama onlara önem vermedim. Türkiye'ye adım attığım ilk dakikadan kontratımı feshedene kadar Brezilya'dan birçok kulüp peşime düştü. Kontratımın feshedilmesinin üzerimdeki duygusal etkisi çok güçlüydü. Türk halkından öyle bir karşılık geleceğini tahmin etmedim. Heykelin açılmasından 15 gün sonra sözleşmem feshedildi."

"PARA ÖNCELİĞİM DEĞİLDİ"

Maddi olarak en iyi teklif Coritiba'dan mı geldi?

"Hayır! Para konuşmadım. Coritiba Başkanı beni kahve içmeye davet etti. Bana kaç para ödeyebileceğini anlattı. Hiçbir şey talep etmedim. Bunun için eşim bile benimle dalga geçiyor. Eğer sorun para olsaydı Araplara giderdim. Birkaç teklif de vardı."

Çok iyi oynadığın için olabilir mi?

"Evet ama Palmeiras ve Cruzeiro'da da çok iyi işler çıkarmıştım. Türkiye'de özel bir başarım yok.sporx Bir Avrupa kupası kazanamadım mesela. Üç kez ligde şampiyon olduk ama bunu gerçekleştiren fazlasıyla oyuncu var zaten."

Brezilya'ya dönüşün kesinleştiğinde kariyerini burada noktalayacağını düşündün mü?

"Fenerbahçe'de başkan ve teknik direktör beni istemediğinde, aklımda bir tek futbola başladığım kulübe dönmek vardı. Şimdi de kendimi başka bir takımda oynarken hayal edemiyorum."

"HOCA GİTSE DE DÖNMEZDİM!"

Aykut Kocaman bir süre önce istifa etti. Böyle bir durumda Fenerbahçe'ye geri dönmek aklından geçti mi?

"Hayır. Hoca istifa etti ama başkan kabul etmedi. Hoca kovulmuş olsaydı bile geri dönmeyi düşünmezdim, sonuçta kulüp beni artık istemiyordu."

"SADECE ANTRENÖR OLARAK DÖNERİM"

Peki ya teknik direktör olarak Fenerbahçe'de çalışmak ister misin?

"Bir gün teknik direktör olursam. Fenerbahçe tabii ki tercihlerim arasında olur."

Yani teknik direktör olmak istiyorsun?

"Bu İhtimali göz ardı etmiyorum. 9 yaşımdan bu yana futbolun içindeyim ve futbolu çok iyi biliyorum."

Diyelim ki teknik direktörsün ve takımında senin rekorunu kırmaya aday çok iyi bir futbolcun var. Ne yaparsın?

"Onu desteklerim tabii ki. Rekoru kırarsa da tebrik ederim. Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe adına attığı gol sayısı çok fazla. Bir gün bu rekoru kıran bir oyuncu çıkarsa onu alkışlamalıyız."

Yabancı bir futbolcu olmana rağmen iyi bir uyum yakaladın Fenerbahçe'yle. Bu nasıl oldu?

"Benim oynadığım dönemde takıma gelen yabancı futbolcular arasında ben en ucuzuydum. Hiç sorun yaratmadım, önemli maçlarda önemli işler yaptım. Kulübün değerlerini ve amaçlarını bilmeden kulübe gelen, paralarım alıp 1 sene oynayıp giden çok futbolcu gördüm."

Ya sen?

"Doğruyu söylemek gerekirse ben de ilk 3 yıl para için oynadım ama daha sonra ülkeyi ve kulübü sevmeyi öğrendim. Sözleşme yenilerken uçuk paralar istemedim. Birçok futbolcu böyle değil."

"KALSAM REKORU KESİN KIRARDIM!"

Rekorlarına dönersek... Son durum neydi?

"Aykut Hoca 140 gol atmış. Ben 136. Ama bu sadece lig."

Ya seni dostluk maçlarında oynayarak rekor kırman için Türkiye'ye çağırsalar...

"Hayır, bu ulusal lig içinde olmalı. Eğer kalsaydım rekoru kesin kırardım. Bu konuda bir endişe taşıdığım da yoktu. Bu sayılara ulaştım çünkü fiziksel sorunlar, sakatlıklar yaşamadım. Kart cezası almadım. Yılda 32-33 maçta oynuyordum. En az gol attığım sene 14'te kalmıştım. Sonuçta rekoru kırmak benim için çok kolaydı. Ama ne yapabilirim? Olmadı..."

Türkiye'ye gitmeden önce o kadar da iyi bir hücum futbolcusu değildin. Türkiye'deki savunmacılar o kadar mı kötüydü?

"Hayır. Bu, bir kulüpte uzun süre kalmakla alakalı. Brezilya'da takımlarda kısa dönemler kaldım. Kimi yıllar 60-70 maça çıkardım. Kimi yıl sadece 12 maç oynadım. Ama Türkiye'de 8 yıl sorunsuz oynadım. Sadece geldiğimde maç eksiğimi tamamlamam gerekiyordu"



Haberin Devamı