Gazete Vatan Logo
Galatasaray Onarılmaz travma

Onarılmaz travma

Sarı-kırmızılıların deplasmandaki kazanamama serisi 10 maça çıktı.

Onarılmaz travma

Dış sahada en son 183 gün önce Başakşehir’i mağlup eden G.Saray ardından oynadığı 10 maçta 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Avrupa Ligi için her puanın altın değerinde olduğu dönemde Aslan son 10 deplasmanda 26 puan kaybetti.

MİLLİ takım, F.Bahçe derbisinin ertelenmesi derken G.Saray, lige verdiği hayli uzun aradan sonra iyi bir dönüş yapmak istiyordu. Ancak hayâller ve hayatlar her zaman tutmuyor! Ligin en dibindeki Eskişehirspor, G.Saray’ı 4-3 yenerek adeta nefes aldı.

BU sezonki 4. hoca Jan Olde Riekerink’in ilk maçıydı Eskişehir mücadelesi. Herhalde uzun sürede

unutamayacağı kâbus gibi bir 90 dakika olmuştur. Hollandalı maç başında jilet gibi takımı, sakin duruşu, havalı saçlarıyla adeta manken gibiydi, maçın sonunda ise kravatı bir yerde, yüzü kıpkırmızı, gömleği kırış kırıştı.

GERÇİ bu tablodaki en masum isim Riekerink... Adam ne yapsın, bir sezonda 4 hoca değişmiş, yıllar içinde yıpranmış takıma takviye yapılmamış, UEFA zaten az olan moralleri yıkmış geçmiş, bir de üstüne Selçuk, Sneijder, Hakan Balta, Sabri, Sinan, Denayer’in sakatlıları, Chedjou’nun yol yorgunluğu... Yani kısacası yok oğlu yok!

Haberin Devamı

ADETA FIRTINA ESTİ

BU kadar olumsuzluğa rağmen sarı-kırmızılılar maçın gol perdesini açtılar. 10’da Bilal’in uzaklardan şutu çataldan ağlara gitti: 1-0. 41’de Eskişehir Bokila ile ilk yarıda dengeyi sağladı: 1-1.

İKİNCİ devreye de hızlı başladı sarı-kırmızılılar. Linnes’in çizgiden ortasına Yasin kafayı vurdu: 2-1. Ancak bu dakikadan sonra adeta Es-Es fırtınası esti. 53’te Engin’in ortasını arka direkte Nadir asiste çevirdi: 2-2. 58’de Hadzic harika bir golle ilk defa takımını öne geçirdi. 68’de Kaan farkı

ikiye yükseltip Es-es’i rahatlatırken Semih Kaya’nın 90’daki golü maçın skorunu belirledi: 4-3.