Gazete Vatan Logo
Futbol Ödül dopingine son

Ödül dopingine son

Yasaklı madde kullanan sporculara kötü haber

Ödül dopingine son

Gençlik ve Spor Bakanlığı ödül yönetmeliğinde radikal değişime gidiyor. Vatan’ın edindiği bilgiye göre verilen miktarlar yarı yarıya azaltılacak ve sporcuya kazandığı ödül tek kalemde değil parçalara bölünerek verilecek.
artan doping vakalarını ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içine giren Gençlik ve Spor Bakanlığı ödül miktarındaki yüksekliği de nedenlerden biri olarak değerlendirince yönetmeliği değiştirmeye karar verdi.

Sporcuların “bir ödül kapalım” yeter mantığıyla tek bir yarışa odaklandığını, o ödülü alabilmek için de doping maddesi kullanmayı dahi göze aldığını düşünen Bakanlık bunun önüne geçebilmek için ödül miktarlarında değişiklik yapmak için çalışmalara başladı.

TAKSİTLENDİRME

Akdeniz Oyunları’nda madalya alan birçok sporcunun Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenen Universiade Yaz Oyunları’nda “dökülmesinden” de rahatsız olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, mevcut yönetmeliğe göre verilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluklarına verdiği bütün ödülleri yarı yarıya azaltacak ve taksitler halinde verecek.

Ancak ABD’de olduğu gibi, bir sporcu ikinci kez ödül kazanması halinde ilkinden daha fazla miktarda ödüle kavuşabilecek. Bakanlık bu yöntemle başarıyı uzun vadeye yayarak sporcuyu bir yandan bir seferde “malı götürme” fikrinden caydırmaya çalışacak diğer yandan ise özellikle genç sporcuları sportmenlik dışı yollara girmekten de alıkoyacak.

Özellikle Akdeniz Oyunları öncesi ve müsabakalar sırasında halter ve atletizm başta olmak üzere çok sayıda sporcuda doping çıkmış, ilgili çevreler de yüksek miktardaki ödüllerin sporcuları kolayca başarı için her yol mübahtır noktasına götürdüğünden rahatsızlık belirtmişlerdi.

Haberin Devamı