Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Oğuzhan'dan Avrupa sözleri...

Oğuzhan'dan Avrupa sözleri...

Beşiktaş'ın kaptanı Oğuzhan Özyakup, beIN Sports'a önemli açıklamalarda bulundu.

Oğuzhan'dan Avrupa sözleri...

"Şampiyonluk için çok fedakarlık gerekiyor"

"İnanılmaz bir stres vardı. Şimdi de stresi üzerimdem atmış oldum. Her şeye değdi. Gökhan ağabeyi görmedim kutlamalarda içeride oturuyordu. Çok şampiyon olmak istiyordu. İnanılmaz rahatladı. Kelimelere dökemeyeceğim hisler var. Bütün sezon bir şey için çalışıyorsun. Hedefe ulaşmak için çok fedakarlık yapıyorsun. Ana hedef şampiyonluk. Bunu başarmak... Geçen sene farklydı, ilkler farklıdır. İki maç kalmış bir galibiyet yetiyor. Antep'te taraftarlarımız var; maçı alacağımızdan emindik. Erken bir golle öne geçtik, sonra da kazandık. "

"Zorlandık ama..."

Sosa farklı bir futbolcu. Çok gerçek bir orta saha oyuncusu; hem hücumda, hem savunmadan. Mario Gomez 26 gol atmış. Kampa geliyorsunuz, iki önemli oyuncumuz yok. Transferler yok. Töre yok, İsmail Köybaşı gitmiş. Takım etkilendi, ben de etkilendim. Zorlandık ama yeni transferler çok iyi ayak uydurdular bize. Bizim takımın sahiplenmesi önemli. Bu sezon da çok iyi bir takım olduk. Sosa, Mario, Gökhan'a alışmıştık. Çok akıcı bir oyun vardı. Biz sürekli birlikte oynuyorduk. Yeni oyuncular da geç geldi. Talisca, Aboubakar ve Gökhan İnler Ağustos'un sonunda geldi. İlk iki-üç maç bu transferler gelmemişti. Rakip yılda bir kere geliyor Vodafone Stadı'na; etkilenmemesi mümkün değil. Ben bile etkileniyorum.

Haberin Devamı

Atiba çok tecrübeli bir futbolcu. Çok iyi anlaşıyoruz. Farklı bir insan ve benim için çok değerli. İki sezondur yan yana oynadık. Ben Atiba ile yan yana oynadığımda bütün saha karşımda oluyor. 10 numarada alıyorsun, arkada ne olup bityor bilmiyorsun. Çok az alan bırakıyorlar. Zorluk yaşadım. Sürekli aynı yerde oynamıştım. 10 numaraya geçtim ilk maç zorlandım, sonra alışmaya başladım. Talisca geldi ben yerime döndüm, her şey oturmaya başladı."
"Kaptanlık inanılmaz"
Tolga ağabey oynamasa bile kaptan. Kaptanlığı öğrendim kişi Tolga ağabey olabilir. İki-üç sene onu izledim. Kaptanlığı ben yapmaya başladım. Beşiktaş'ın kaptanı olmak çok özel bir şey. Sorumluluk gerektiriyor. Hollanda Milli Takımında ilk defa bir yabancı oyuncu kaptan olmuştu. 24-25 yaşında Beşiktaş kaptanı olmak inanılmaz. Sorumluluk alabilen bir oyuncuyum. Kendimi dışarıda da öyle hissediyorum. Bu sorumluluğu alamazsam, yapamam zaten kaptanlığı.
"Beşiktaş'ta çok mutluyum"
Beşiktaş'ta inanılmaz mutluyum, ailem de mutlu. Babam Avrupa'ya gitmemi hiç istemez. Avrupa hedeflerim olduğunu çok kez dile getirdim. Türk futboluna bir şeyler kazandırmak istiyorum. En son Arda ağabey, 5 sene önce yüksek bonservisle transfer yapmış. Biz her sene 10-15'e Avrupa'ya oyuncu satabilsek ne güzel olacak. Kaptanlık hayallerimden biriydi. Uzun yıllar hizmet vermek istiyorum Beşiktaş'a.
"Talisca ve Sosa çok farklı..."
Talisca ile Sosa çok farklı oyuncular. Talisca gole çok yakın, kafasında hep gol var. Sosa asist de yapıyordu, savunmaya da geliyor. Talisca ikinci forvet tarzı bir oyuncu. Talisca inanılmaz faydalı oldu bize. Bazı maçlarda skoru almak çok önemli. O an bir çıkıyor, maçı alıyor. Gökhan ağabey Beck'ten, Adriano da İsmail'den daha ofansif bir bek. Bu sezon skoru koruyama çalıştık. Bu bence önemli bir şey. Tecrübelendik. Şampiyonlar Ligi'nde zor maçlar oynadık. 1-0 öne geçiyorsun yeter bize yorulmayalım diyoruz. Geçen sene ilk golü bulunca 2-3-4'ü bulmaya çalışıyorduk. Sezona çok iyi başladlım. Sonra sakatlandım bileğimden. 6 hafta oynamadım. Dönünce pek söylemedim ama bileği sürekli hissettim.
Olcay ağabeyi özlemez miyim? Aynı sene geldik. İlk geldiğimde kampta Olcay ağabey ile aynı odadaydım. Gerçekten benim için çok ayrı yeri var. Özel hayatımda da öyle. Ben Trabzonluyum. Olcay ağabey eşiyle bizim evdeydi birkaç gün önce, ailemle kahvaltı yapmışlar. Çok özlüyorum onu. Benim için çok değerli. olcay ağabeyin Trabzon'a gitmesi onun için en hayırlısıymış. Olcay ağabey çok istediği için oynamayı, kulüpten ayrıldı.
"Bilic bana çok şey kattı"
Bilic de bana çok şey kattı. İlk senede kendimi geliştiriyordum. İkinci senede 10 numara oynadım. Bilic defansa daha çok önem veriyordu. Bu bana uymuyordu. Böyle bir takımda 10 numara oynamak çok zor. Atiba-Tolgay oynasa önlerinde rahat edebilirdim. İki defansif orta sahayla oynayınca, önlerinde zorlanıyordum.
Hocamız bana göre hiçbir aman hak yemez, dürüsttür. Düşündüğünü söyler. Bazı insanlar bazı şeyleri söylemez. Hocamız çok direkt, düşündüğünü söyleyen biri. Bazen ilk şampiyonluk sonrası, rehavet olabilir. Bizim halen aç olmamız Şenol hoca sayesinde.
Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçı 3-0'tan 3-3 yapmıştık. O güzel bir maçtı. Lyon maçı çok keyifliydi. Kendi hatalarımızla yenildik. Yarı finale geçsek çok büyük şansımız olacaktı. Ajax ile eşleşecektik ve şansımız yüksekti. Manchester United 5-10 yıl önceki Manchester United değil. Tek maçta her şey olabilirdi. Sonra ligde Bursa maçı önemliydi. Başakşehir'e 3-1 mağlup olduk. Fenerbahçe maçında çok iyi oynadık ama 1-1 bitti. Bursa'nın zor bir dönemden geçmesi nedeniyle onlar için sezonu kurtaracak maçtı. İlk defa taraftarlarla birlikteydik. 4-5 hafta varken 7 puan öndeyken Bilic döneminde, bir bakmışız 7 puan gerideydik. Şampiyonluğu verdik.
"Kimseyle transfer konuşmadım"
Ben son 1.5 ay kimseyle transfer konuşmadım. Şu takım beni istiyor diye yüzde 1 konsantrasyon kaybı yaşasam bu takım için haksızlık olurdu. Beşiktaş'taki bu sezonki hedefime ulaştım. Hedeflerime ulaştım deyince yanlış anlaşıldı. Beşiktaş ile de Avrupa'da başarılı olmak istiyorum. Ben sürekli oynamak isterim futbolu sevdiğim için.
Biz de inanamadık ne olduğuna. İnanılmaz goller kaçırdık. Fenerbahçe 9 kişi kaldı. Gol yememiz imkansız bir durumdu. Hayal kırıklığı, üzüntü çok şey hissediyorsun. Maç bitmiş Cenk "bana pas vermedin Ozzy" dedi. Sonra tartışma oldu. Çok cana yakın samimi, bir baba gibi gördüğüm başkanımız var. Tesise gelince herkesle sohbet eder herkesle konuşur. Her şeyi sorar "İyi misin, derdin var mı?" diye. Sürekli gelip oturmuyor ama gerektiği yerde bir şey olduğunu hissetsin hemen gelir.
"F.Bahçe ve G.Saray'a bu kadar fark atmışken..."
Şampiyonluk çok farklı bir şey. O kupayı almak çok iyi bir şey. Başakşehir maçı var ilk yarıda evde kötü oynadık. Galatasaray maçı var 2-0 geriye düştük. Bu maçları çevirmek stadımız ve taraftarımız sayesinde. Ben genelde de rahat biriyim. İnanılmaz rahat biriyim. Sahada biraz gamsız demeyim de rahat biriyim. Cenk ve Olcay ağabey birbirine çok takılırdı. Benim artık Necip ve Cenk ile farklı bir arkadaşlığım var.. Fenerbahçe maçından sonra gece 2.30'ta Necip aradı; "Nasıl yeriz o golü diyor?". Çok iyi arkadaşlık varsa, sevgi varsa ve buna ayak uyduran yabancılar varsa başarı geliyor. Çok nadir mağlup olduk bu sene. Hiç kendi aramızda biz konuşalım demedik. Başakşehir maçında yoktuk adeta. Elendik Lyon'a hafta sonu maçımız vardı. Daha sonra arada 7 gün boşluk oldu. Bu avantaj görüldü ama biz ona ayak uyduramadık. Şevk yok kimsede Başakşehir maçı öncesindeki idmanda. Başakşehir maçındaki kötü futbol sonrası hocamız bize inanılmaz idmanlar yaptırdı. Başakşehir gerçekten takdir ediyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray'a bu kadar fark atmışken, senin peşini bırakmayan bir takım var. Bana göre ligin en iyi futbolunu biz oynuyorduk. Başakşehir son iki haftaya kadar bırakmadı. Fenerbahçe ve Galatasaray'a 10 puan fark atarsan rahat şampiyonsun böyle sezonlarda. Başakşehir bizi bırakmadı.
Kasımpaşa maçında çok tuhaf goller yedik. Karabük maçında çok iyi oynadılar, bizi çok iyi analiz etmişlerdi. Çaresiz kaldığım maçlaran biri Dinamo Kiev maçıydı. Beraberlikle gruptan çıkıyorduk. Kırmızı yedik, sonra bir tane daha yedik. Çok çaresiz kaldığım maç o oldu. Döndük taraftarlar bizi havalanında karşıladı.
"Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde..."
Bilic'in son senesinde Bursa'da 41. dakikada oyundan çıkmıştım. Çok kötüydük o maçta. Olcay ağabeyin golüyle kazansak da çok kötüydük. 1 sene sonra Şenol Hoca geldi. 90. dakikada golü ben attım ve galibiyet geldi. Kötü tecrüeler de olacak. Bunlardan ders çıkarmak önemli. Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamak isterim gelecek sezon, bu sezon çok yakındık. (Ajansspor)

Haberin Devamı