Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ohh be Aslan varmış

Ohh be Aslan varmış

THY Euroleague'in 17. haftasında Galatasaray Odeabank, sahasında Zalgiris Kaunas'ı 87-79 mağlup etti. Aslan bu sonuçla Euroleague'de 5. galibiyetini aldı

Ohh be Aslan varmış

G.SARAY, 7 maçlık mağlubiyet serisini bitirmek için çıktığı Zalgiris karşısında istediği oyunu ortaya koydu. Dar rotasyonun etkisiyle yaşadığı iniş-çıkışları dün minimuma indiren sarı-kırmızılılar, enerjisini verimli kullanmanın avantajını yaşadı.

Maça savunmada konsantre başlayan temsilcimiz Pleiss’in etkinliğiyle skor buldu. İyi bir ilk çeyrek geçiren temsilcimiz skor avantajını ele geçirme şanslarını değerlendiremeyince ilk 10 dakikayı 17-17 lik eşitlikle tamamladı. 2. çeyrekte ev sahibi, Sinan, Micov ve Göksenin’in katkısıyla 6 dakika kala farkı 6’ya çıkardı ve temsilcimiz devreyi de 40-34 önde bitirdi.

FITIPALDO’NUN başrol oynadığı 3. çeyrekte dış şut isabetleriyle kontrol G.Saray’a geçti. Göksenin’in üçlüğüyle 7 dakika kala fark çift hanelere çıktı (49-39). Daye’den katkı alamamak dışında verimli bir 3. periyot geçiren G.Saray, Jankunas-Motum ikilisiyle oyuna tutunmaya çalışan rakibi karşısında son 10 dakikaya ise 65-57 önde girdi.

Lekavicius’tan gelen sayılarla çeyrek başında eriyen fark, 3:10 kala Jankunas’la 1’e kadar indi. Sinan-Pleiss ikilisine son maçtaki gibi oldukça uyumlu ve önemli katkı veren Fitipaldo’nun eşlik edişi sarı-kırmızılıları hücum anlamında bir adım öne taşıdı. 87-79 sahadan galip ayrılan G.Saray 5. galibiyetini alarak sonraki 2 maçı da daha anlamlı kıldı.

Haberin Devamı