Gazete Vatan Logo
Futbol Okan Buruk'tan Camara'ya övgü

Okan Buruk'tan Camara'ya övgü

Süper Lig'de Eskişehirspor'u 3-2 yenen Gaziantepspor'un teknik direktörü Okan Buruk, alınan galibiyeti bugün doğum günü olan kaleci Karcemarskas'a armağan etti.

Okan Buruk'tan Camara'ya övgü

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, güzel ve keyifli bir maçı güzel bir sonuçla geride bıraktıklarını söyledi.

Maçın özellikle ilk dakikalarında oyuna kontrollü başladıklarını ve rakiplerine çok fazla pozisyon vermediklerini dile getiren Buruk, erken buldukları 2 golün kendilerini rahatlattığını vurguladı.

İkinci yarıya da çok sayıda pozisyona girerek başladıklarını ifade eden Okan Buruk, "Açıkcası Abdulkadir Kayalı'nın performansından memnunum ama bugün gördüğü kırmızı kart bizi zora soktu. Her şeye rağmen iyi oynadık, oyunun kontrolünü bırakmamaya çalıştık. Kalecimiz Karcemarskas'ın bugün doğum günü. Galibiyeti ona armağan ediyorum. Önümüzdeki maçı da iyi sonuçla tamamlayıp, ligi iyi yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Buruk, maçta 2 gol atan Demba Camara ile ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Camara sezon başında aramıza katıldı. Kupadaki bir maç sırasında da sakatlanıp 3 ay sahalardan uzak kaldı. Ligin ikinci yarısında oynayıp oynamayacağı belli değildi. O yüzden devre arasında 'kiralık versek mi?' diye düşündük ama kalmasına karar verdik. Çok genç bir oyuncu, son haftalarda şans verdik, o da bunu iyi değerlendi. İnşallah iyi devam edip Gaziantepspor'un devamlı oyuncularından birisi olur."

Haberin Devamı

Ligde 7 haftadır kazanamadıklarını hatırlatan Okan Buruk, maçta genç oyunculara şans vermemesiyle ilgili bir soruyu da, "Bu maçta hem puan almak hem de futbolcularımıza güven gelmesini istiyorduk. O yüzden tecrübeli oyunculara yer verdik. Ayrıca her galibiyetin takıma önemli getirisi var. Bunları da düşünmemiz lazım. Bugün maçın gidişatı farklı olsa değişiklik haklarımızı daha farklı değerlendirebilirdik" şeklinde yanıtladı.

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise takımın bazı bölümlerdeki performansı nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

Özellikle bazı bölümlerde oyunun kontrolünü sağlayamadıklarını ifade eden Skibbe, "Takımımızın ilk ve ikinci yarının ilk 15'er dakikalarındaki performansı bana büyük hayal kırıklığı yaşattı. Her iki devrede de 15 ila 45. dakikalar arasında oyunun kontrolünü almaya çalıştık ama yüzde 100 gol pozisyonuna da giremedik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Haftaya oynayacakları Akhisar Belediyespor maçını kesinlikle kazanmak istediklerini belirten Skibbe, gelecek yıl Eskişehirspor ile sözleşmesinin olduğunu anımsatarak, bu yüzden mutlu olduğunu kaydetti.

Süper Lig'de şampiyonlukta hangi takımı şanslı gördüğünün sorulması üzerine Skibbe, "Bence tüm kozlar Galatasaray'ın elinde ama henüz hiçbir şey yüzde 100 bitmiş değil" şeklinde cevap verdi.