Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Olaylar sonrası UEFA yetkilisinden şok sözler!

Olaylar sonrası UEFA yetkilisinden şok sözler!

UEFA delegesi Belçikalı Mievis ise Lyon'un emniyet yetkililerine şu 5 soruyu yöneltti ve yanıt alamadı

Olaylar sonrası UEFA yetkilisinden şok sözler!

Lyon-Beşiktaş maçı öncesi tribünde Türkler'e saldıran, karşılık görünce de çil yavrusu gibi dağılıp sahaya atlayan Fransız holiganlar olayların sorumlusu olarak gösterildi. Ancak Fransız holiganların yanı sıra Lyon'lu üst düzey yetkililer de UEFA tarafından beceriksizlik ve ciddiyetsizlikle suçlandı. Hatta Fransızlar bile olayların Rhone Eyaleti Bölge Valiliği, Lyon Emniyeti ve Lyon Kulübü'nün işbilmezliği yüzünden çıktığı görüşünde.

Olaylar nedeniyle "Fransızlar'ın maç organizasyonu utanç verici" denildi. UEFA delegesi Belçikalı Mievis ise Lyon'un emniyet yetkililerine şu 5 soruyu yöneltti ve yanıt alamadı:

1- Sizin 4 üzerinden 4'lük olağanüstü güvenlik anlayışınız bu mu?

2- Neden tribünü ikiye bölüp ortasına güvenlik yerleştirmediniz?

3- Sadece bin güvenlikle maçı kontrol altına almayı nasıl düşündünüz?

4- Olaylar maçtan 3 saat önce başladığı halde neden ekstra önlem almadınız?

5- Meşalelerin stada sokulmasıne neden izin verdiniz?

UEFA delegesi Belçikalı Jean Paul Mievis de, Fransız yetkililere büyük tepki gösterdi. Mievis, olayların yatışmasından sonra Beşiktaş yöneticisi Umut Güner'in önünde Fransız yetkilileri adeta azarlarken, yukarıdaki beş kritik soruyu sordu ancak tatmin edici bir yanıt alamadı. Diğer yandan birçok Fransız da, Lyon'lu bir grup holiganın Türkleri tahrik etmek için büyük çaba harcadığını ve sonunda amaçlarına ulaştıklarını vurguladı.
KADINLARA VE ÇOCUKLARA VURDULAR
Tribündeki Türk taraftarlar anlattı: "Biz kale arkası üst tribündeydik. Hep Türkler vardı. Alt katta ise Türkler ve Fransızlar karışıktı. Kale arkasındaki Fransızlar, karışık oturan Türkler'e el kol hareketleri yapıyordu. Sonra birden saldırdılar. Kadınlara ve çocuklara bile vurdular. Biz hemen yukarıdan olayları görüyorduk. Alt kattaki Türkler, Beşiktaşlısı, F.Bahçelisi, G.Saraylısı hatta Ankaragüçlüsü kadın ve çocukları geri çektikten sonra karşı saldırıya geçti. Fransızlar kaçıp sahaya girdi. Sonra polis bizim olduğumuz kattaki Türkler'i dışarı çıkardı, sonra statta bodrum gibi bir yere götürdü. Biz tepki gösterince stattan çıkardılar. Maçı izleyemedik."
(Fotomaç)

Haberin Devamı