Gazete Vatan Logo
Galatasaray Abdi İpekçi'de Aslan kesildi

Abdi İpekçi'de Aslan kesildi

Kendi evine 2-0 geride gelen G.Saray Odeabank, F.Bahçe’yi devirerek daha bitmedi dedi

Abdi İpekçi'de Aslan kesildi

Sarı-kırmızılıları zafere götüren dörtlü Schilb (15)-McCollum (15)-Davis (15)-Lasme (13) oldu. Yarı finaldeki 4. maç yarın yine sarı-kırmızılıların ev sahipliğinde oynanacak.

OBRADOVIC’TEN sonra, evinde F.Bahçe’ye yenilmeme serisini sürdürmek isteyen Ergin Ataman ve oyuncuları, maça bu isteklerini hem hücumda hem de savunmada göstererek başladı. İyi müdafaa ve ikili sıkıştırmalarla sarı-lacivertlileri hücumda durdurmayı hedefleyen ev sahibi, oyun temposunu belirleme konusundaki iştahını ilk dakikalardan itibaren belli etti. Dış atışlardan ziyade potaya giderek sayı üretmeye çalışan sarı-kırmızılılarda ilk çeyrek bulunan 19 sayının 16’sı, Lasme-Schilb ikilisinden geldi. F.Bahçe’de ise skor yükünü devre boyunca Udoh-Vesely-Dixon üçlüsü taşıdı.
2. çeyrekte de G.Saray Odeabank’ta sayı üretimi konusunda kilit isimler hiç oyundan çıkmayan Schilb ve 2 faulle kenara geldiği dakikalar haricinde oyunda kalan Lasme oldu. Bu bölümde 3 sayı çizgisinin gerisinden F.Bahçe 2/13’lik isabetle oynarken, G.Saray Odeabank ise 3/8’lik isabetle oynadı.
2. yarıya Dixon ile başlayan Obradovic hiç skor katkısı alamayınca Sloukas’ı oyuna sürdü fakat F.Bahçe yine skor üretemedi. Sarı-lacivertliler bu çeyrekteki ilk sayısını 5 buçuk dakika kala bulurken, bu esnada G.Saray Odeabank maçtaki en büyük farkı yakalayıp skoru 45-37’ye getirdi. Fakat bu farkın kapanması fazla sürmedi ve bu kez de konuk ekip 6-0’lık seri yakalayarak farkı 2 sayıya indirdi.
BAKALIM NE OLACAK?
3. çeyreğin bitimiyle sahada maalesef istenmeyen olaylar da cereyan etti ve sarı-kırmızılılar önde olmasına rağmen sahaya yabancı madde atınca, hem hakemler hem de F.Bahçe soyunma odasına gitti. Neyse ki daha fazla taşkınlık çıkmadan maç 15 dakika kadar sonra devam etti.
MAÇA verilen bu ara 2 takımın da konsantrasyonunu etkiledi ancak G.Saray Odeabank son periyoda Sinan’ın sayılarıyla başladı. Micov’un 4 faule ulaşması, Lasme’nin de 5. faulünü alıp oyun dışında kalmasından sonra F.Bahçe, Udoh ve Vesely ile çemberin altını iyi kullandı. Bu ikiliye cevap ise McCollum ve Davis’ten geldi.
ERGİN Ataman bu sonuçla evinde Zeljko Obradovic’e yenilmeme serisini sürdürdü. Şimdi yarın Abdi İpekçi’de bir maç daha var. Bakalım seri 2-2’ye mi taşınacak yoksa diğer finalist F.Bahçe mi olacak.

Haberin Devamı