Gazete Vatan Logo
Futbol Olcan olmazsa Gökhan Töre

Olcan olmazsa Gökhan Töre

Beşiktaş Transfer kurulu üyesi Deniz Atalay, Olcan Adın'ı transfer edememeleri durumunda Gökhan Töre'nin bonservisini alacaklarını söyledi.

Olcan olmazsa Gökhan Töre

Siyah-beyazlı kulübün transfer komitesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Deniz Atalay, yaptığı açıklamada, Demba Ba'yı renklerine bağlamak için girişimde bulunduklarını doğrulayarak, Chelsea Kulübü'nün bu oyuncuyla ilgili net kararını 28 Mayıs'ta vereceğini ve bu tarihten sonra daha somut adımlar atılabileceğini söyledi.

Atalay, "Demba Ba basına yansıyan isimler arasında gerçekten ilgilendiğimiz tek isim. Kendisiyle ilgili bazı temaslarımız var fakat Chelsea, Demba Ba'yı kadrosunda tutup tutmama konusunda henüz net bir karar vermiş değil. 28 Mayıs'ta oyuncuyla ilgili bir tasarrufta bulunacaklar. Chelsea, Demba Ba'yı bırakma kararı alırsa, biz de transfer komitesi olarak gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Gerek yazılı, gerek görsel basında her gün onlarca futbolcunun Beşiktaş'a transfer olacağı yönünde haberler okuduklarını belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eto, Gomis, Van der Vaart, Aaron Hunt gibi isimler gündeme geldi. Transfer etmeye çalıştığımız ve görüştüğümüz isimler kesinlikle bu futbolcular değil. Bambaşka oyuncularla temas halindeyiz. Bir tek Diego Ribas'ı Beşiktaşımıza kazandırmayı gerçekten çok istedik ama 3,5 milyon avroluk transfer teklifimizi önce kabul etmesine rağmen, bu transfer gerçekleşmedi.

Her görüştüğümüz futbolcuya imza attıracak halimiz yok. Diego, futbolcu izleme komitemiz, teknik heyetimiz ve futbol genel direktörümüzün ortak kararıydı. Transfer yapmadan önce saydığım bu birimlerin ortak müşterekte buluşması son derece önemli. Gidecek ve kalacak oyuncuların listesi daha yeni belli oldu. Bu noktadan hareketle, ihtiyaç doğrultusunda gerekli takviyeleri en kısa zamanda yapacağız."


Yeni sezon yapılanması doğrultusunda takıma 3 yabancı futbolcu transfer edeceklerini yineleyen Atalay, savunma, orta alan ve forvet bölgesini yabancı transferlerle güçlendireceklerini yineledi.

Trabzonsporlu Olcan Adın için de önemli açıklamalar yapan Deniz Atalay, "Olcan'ı kadromuzda görmek istiyoruz. Trabzonspor Kulübü ile Olcan'ın transferi için görüşmelerde bulunduk. Kendileri bize, önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayacaklarını ve Olcan'ı bırakmak istemediklerini söyledi.

Görüşmelerimize devam ediyoruz. Olcan Adın teknik heyetin de ısrarla istediği bir isim ama kendisini transfer edemezsek, Gökhan Töre'nin bonservisini almak için düğmeye basacağız" diye konuştu.

Geride kalan sezonda takımın istikrarlı oyuncuları arasında yer alan Ramon Motta'nın bonservisini alabileceklerini de dile getiren Deniz Atalay, sağ bek transferi için ise devşirme bir isim düşündüklerini belirtti.

Siyah-beyazlı yönetici, "Baktığımız zaman Türkiye'de Gökhan Gönül dışında önemli bir sağ bek yok. Biz, Serdar Kurtuluş milli takım sağ beki olduğu için kendisini transfer ettik. Şöyle bir gerçek var ki Fenerbahçeli Caner Erkin'in gerçek yeri aslında sol bek değil, sol ön.

Gökhan Gönül ise yine orta alanda oynarken defans oyuncusuna dönüştürüldü. Biz de bu yolu izleyeceğiz. Savunmanın sağ tarafına monte edeceğimiz oyuncu, tipik bir sağ bek olmayacak, devşirme bir futbolcu olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı