Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Olimpiyat bizim işimiz

Olimpiyat bizim işimiz

Koç: “İstanbul 2020’nin ülkemize yapacağı katkılara inanıyoruz.”

Olimpiyat bizim işimiz

STANBUL’UN 2020 Olimpiyat Oyunları adaylık süreci kapsamında İsviçre’nin Lozan kentinde 2 gündür sunum yapan Adaylık Komitesi’ne, Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden de destek geldi. İstanbul 2020’nin sponsorları arasında yer alan Koç Holding, Doğuş Holding ve Türk Hava Yolları’nın en yetkili isimleri, Türkiye’yi ve özel sektörün desteğini Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine anlattı.
ADAYLIK kampanyasına 20 milyon dolarlık katkıda bulunan bu üç şirketten Koç Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’ye büyük katkıları olacağını belirterek, “Türkiye’deki iş dünyası liderleri için Olimpiyat Oyunları’nı tarihinde ilk kez Türkiye’ye getirmek, markamızı ve anlatımımızı küresel sahneye taşımak için benzersiz bir fırsat teşkil ediyor.
‘PARLAK BİR GELECEK İÇİN..’
BİZ İstanbul 2020’nin ülkemiz ve bölgemize yapacağı katkılara inanıyoruz. Koç Holding Türkiye’de sporun her seviyesine gururla destek veriyor ve bunu bir üst aşamaya taşımaya hazırız. Bu bizim için yalnızca bir iş değil, Türkiye’deki gençlerimize parlak bir gelecek sağlama fırsatı” şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisinin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi amaçladığını ifade eden Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise, “Türkiye’de hükümet ve iş dünyasının büyük oyuncuları arasında sağlam bir işbirliği var. Paylaştığımız sosyal, ekonomik ve gelişim hedefleri için İstanbul 2020’nin en güçlü katalizör olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de tüketiciler arasında bağ kurmak için en iyi yolun spor olduğunu vurgulayarak, “Küresel hedefleri olan tüm Türk şirketleri gibi, Olimpik hareket ile işbirliği yaparak, sporun dünya çapında gelişmesine katkıda bulunma fikri bize de heyecan veriyor” dedi.

Haberin Devamı