Gazete Vatan Logo
Futbol Ay-Yıldız tarihi Olimpiyat'ta yazacak!

Ay-Yıldız tarihi Olimpiyat'ta yazacak!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın Milli Takım stadı haline getirilmesi gündemde...

Ay-Yıldız tarihi Olimpiyat'ta yazacak!

İngiltere’nin Wembley Stadı gibi Olimpiyat Stadı’nın artık tamamen Milli Takım’a ait bir merkez olması planlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sıcak baktığı yenileme projesi için TFF ile Gençlik Spor Bakanlığı ve TMOK masaya oturdu.

OLİMPİYATLARA hazırlık projesi kapsamında 2002 yılında Türk atletizmi ve futbolunun hizmetine açılan ancak aradan geçen 13 yılda birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapmasına rağmen bir türlü istenilen seviyeye ulaşamayan Atatürk Olimpiyat Stadı, Milli Takımımız sayesinde yepyeni bir çehreye kavuşacak.

BİR dönem 4 Büyük kulüpten G.Saray’a ardından o dönemki adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Başakşehir’e, şimdilerde yine bir dev olan Beşiktaş’a ev sahipliği yapan Olimpiyat Stadı bir türlü kimseyi memnun edemedi.

KİMSEYİ MEMNUN EDEMEDİ

Stada ulaşımda yaşanan problemler, olumsuz hava şartları -özellikle rüzgâr- ve kötü zemin nedeniyle hiçbir takımın maç yapmayı tercih etmediği, taraftarların gitmek istemediği Olimpiyat Stadı’nın imajını 2005’te Milan ile Liverpool arasında oynanan unutulmaz Şampiyonlar Ligi finali bile değiştiremedi.

Haberin Devamı

TEMASLARLA HIZ VERİLDİ

DÜN Sarıyer’le bu statta maç yapan Beşiktaş’ın kaptanı Tolga Zengin’in daha önce sarf ettiği “Bu stadın tek güzel yanı adının Atatürk Olimpiyat Stadı olması” sözleri durumu özetlerken, Olimpiyat Stadı’nın daha aktif bir tesis haline gelmesi için çalışmalar hızlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok sıcak baktığı yenileme projesi için TFF ile Gençlik Spor Bakanlığı ve TMOK masaya oturdu.

FUTBOL Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ilk olarak ağustos ayında açıkladığı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in gerçekleştirebilmek için bir süredir için temaslarda bulunduğu proje çerçevesinde İngiltere’deki Wembley Stadı gibi Olimpiyat Stadı’nın da tamamen Milli Takım’a ait bir merkez olması planlanıyor.

HALEN taslak halinde bulunan ve 2016 sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen projeye göre saha enine olarak yeniden düzenlenip kalelerin yerleri değişecek. Bu değişimle beraber eski kalelerin bulunduğu bölümde ortaya çıkacak boşluklara ise yeni tribünler yapılacak. Buralara da tribünlerin üzerindeki açık alanların bir kısmı localara bir kısmı ise alış-veriş merkezi ve restoranlara evrilecek.

Haberin Devamı

TÜM MİLLİLERİN YUVASI

SAHANIN yeniden şekillenmesi ile birlikte hem seyirci ile saha arasındaki uzaklık ortadan kalkacak hem de yeni yapılan tribünlerde stadın en önemli problemi olan rüzgâr sorunu ortadan kaldırılmış olacak. Stadın tamamlanması ile birlikte A Milli Takım ile birlikte, tüm milli takım yaş grupları karşılaşmalarını yenilenmiş olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacak.

‘Bizim Wembley’imiz olacak’

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Olimpiyat Stadı’nın Türk Wembley’i olabileceğini ifade etti. Terim, milli takımların tüm kategorilerde her yıl 100’ün üzerinde karşılaşmaya çıktığını belirtirken “Maçlarımızı değişik statlarda oynuyoruz. Bununla beraber hem ekonomik hem de başka sorunlarla karşılaşıyoruz. Ayrıca Türkiye Kupası finali, Süper Kupa, play-off maçları da var. Bu proje hayata geçtiğinde sürekli bir stat arama derdinden kurtulmanın yanı sıra milli takımlarımıza ait bir modern yapıya da kavuşacağız.

Haberin Devamı

METRO artık stadın dibinde, çevre düzenlemesi de gayet iyi duruma geldi. En önemlisi 150 milyonluk bir tesisi atıl durumdan kurtaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta bu projeyi soruyor. Başkanımız sayın Yıldırım Demirören, Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeleri bizzat takip ediyor. Umut ediyorum ki 2016 sezonunda bizim de Wembley gibi bir milli takım stadımız olacak” dedi.