Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Olimpiyat'ta çayın bile tadı yok

Olimpiyat'ta çayın bile tadı yok

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

Olimpiyat'ta çayın bile tadı yok

F.BAHÇE, G.Saray ve Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada Beşiktaş da Rize karşısında takıldı ve 2 puan kaybetti. Aslında 1 puan alabildi demek daha doğru olur. Çünkü geri düştüğü maçta yüzde 70'e yüzde 30'luk bir topla oynama üstünlüğü kurdu siyah-beyazlılar, baskı kurdu, oyunu rakip yarı sahaya yıktı ama Demba Ba, Oğuzhan ve Sosa'nın yokluğunda gücü buna yetti.

İLK yarıyı anlatmaya gerek yok, hiçbir şey olmadı... İkinci devre ise Rize'nin golüyle başladı, taçtan gol yedi siyah-beyazlılar. 48. dakikada Ali Adnan'ın uzun taç atışında Veli topu uzaklaştıramadı. LuaLua'nın bıraktığı topa da penaltı noktasının biraz gerisinden vuran Ümit ağları buldu: 0-1.

SONRASINDA ise sadece Beşiktaş yüklendi, Rize savundu. 52'de Olcay'ın sağdan ortasına Cenk müsait pozisyonda zayıf bir kafa vurdu, Serkan zorlanmadı. 54'te bu kez Gökhan soldan kesti, top kaleye gitti ama Serkan bu kez kornere çeldi. 56'da bu kez şut attı Gökhan, topu Giray koluyla kesti ama kolunu da toptan kaçırmaya çalıştı. Ancak sonrasında yerde kıvranarak topun beline geldiğini gösterip yalan söyledi. Bu adeta pozisyonun penaltı olduğunun itirafı gibiydi. 61'de ise ceza sahasında Eren, Motta'yı tam şut atarken eliyle arkasından itti, Hüseyin Göçek yine devam dedi.

Haberin Devamı

81'DE beraberliği yakaladı Beşiktaş. Pozisyon yaratmak konusunda kıvranan, sancılar çeken siyah-beyazlılar golü bir karambolde buldu. Gökhan'ın kullandığı kornerde Giray'ın kafasından seken topa sol çaprazdan gelişine kaleye yolladı Olcay ve top Deniz ve Orhan'ın bacak aralarından geçip filelerle buluştu: 1-1.

SOSA’YA İHTİYAÇ VAR

DEVAMINDA da galibiyet için yüklenmeye devam etti Kartal. 90+3'te bir fırsat yine Çaykur Rize defansının pasıyla geldi ama Atiba 18'in içinde sağdan voleyi auta vurdı ve maç 1-1 bitti.

YARATICILIK yönünden sınıfta kaldı Beşiktaş dün. Kapanan Rize karşısında pozisyon üretmekte çok zorlandı. Arsenal deplasmanında da geri düşmüşler ve 10 kişi kalan rakibe karşı golü bulamamışlardı.

O gün 1 gol turu getirecekti. Dün ise galibiyet için 2 gol atmaları gerekiyordu ve istediklerini alamadılar. Beşiktaş'ın bu sorunu giderebilmek için acilen dün oynayamayan Ba, Oğuzhan ve Sosa'ya ihtiyacı var.

Haberin Devamı