Gazete Vatan Logo
Futbol Ölüm grubunun azraili

Ölüm grubunun azraili

Panzerler EURO 2012’nin en zorlu grubunda 2’de 2 yaparak çeyrek final bileti alan ilk takım oldu

Ölüm grubunun azraili

Portekiz’i tek golle yıkan Gomez, 24 ve 38’de yine iş başındaydı. Hollanda Van Persie’yle umutlansa da, turnuvadaki 2. maçını da kaybeden Portakallar üst tura çıkma şansını artık mucizelere bıraktı.

HOLLANDa hep aynı.. Her turnuvadan önce çok tatlı rüyalar görmenizi sağlarlar.. Mışıl mışıl uyurken Sneijder topu getirir, Van Persie tamamlar, Avrupa Şampiyonluğu Kupası elinizdedir.. Ve tam o sırada hep uyandırılırsınız rüyadan..

PORTAKALLAR’ı destekleyen total futbolcular, ayrı ülkelerde yaşasalar da her turnuvadan önce bu rüyayı görürler.. En büyük ortak yanları sadece umut değildir.. Sonlara doğru hepbirlikte rüyadan uyanıldığında acı hakim olur bu sefer bünyeye.. Dün bu hissi Almanya çok net yaşattı Hollanda’ya.

SON maçta bir mucize olup, Hollanda gruptan da çıkabilir. Ama bu kupada en fazla nereye kadar gidebileceğini gösterdi bize şampiyonadaki ilk 2 maçta. Dün akşama bir bakalım. Almanya ne isterse, ne kadar müsaade ederse onu oynadı Portakallar.

SONU BELLİYDİ!

ALMANYA hükmüyle başlamadı maç. Van Persie birçok pozisyonu kaçırdığında rüyalar başlamıştı yine.. Hollanda uçacaktı ama rakip Almanya’ydı.

MarIo Gomez’in Schweinsteiger’in harika ara pasında bitirdiği pozisyon, stres ortamını da ortadan kaldırdı Panzerler adına. Dakika 24’tü.. Yine Schweinsteiger’in harika tek pası sonrasında çaprazda topu alan Gomez, dar açıdan çok net bir vuruş yaptığında ise kâbus başlamıştı.. Uyanma vakti çok yakındı Hollanda destekçilerinin.

İNANIN 73. dakikada Robin Van Persie ceza sahası yayından enfes bir gol attığında bile sonu belliydi bu rüyanın. Almanya, Hollanda’nın gerçek yüzünü çıkardı ortaya dün gece..

Turu geçse de Hollanda, Almanya kadar güçlü, sağlam ve disiplinli bir takım değil.. Bakalım son maçta Portekiz karşısında ne yapacaklar? Almanya mı? Onlar baştan beri finalde kiminle oynayacakların düşünüyorlar!

Portakal eve erken dönebilir!

Ölüm grubunda (B Grubu) Hollanda dün Almanya’ya yenilerek çeyrek final şansını son maça bıraktı. İlk maçta Danimarka’ya kaybeden Portakallar, dün Almanya karşısında da mağlup olarak şimdilik ‘0’ çekti.

Hollanda son maçta Portekiz’i 2 farkla yenip Vikingler’in Panzerler’e karşı mağlup olmasını bekleyecek. Bu ihtimaller gerçekleşmezse bavullar toplanacak.

‘Süper Mario’ Gomez

Almanya, 3 kez kazandığı, 3 kez de final oynadığı Avrupa Şampiyonası’nda tekrar çeyrek finale çıkmayı başarırken bu kez Panzer’i Mario Gomez sırtladı. Portekiz karşısında 3 puanı getiren golü atan tecrübeli santrfor, dün de Portakal’ı yıkan adam oldu. Gomez, şu anda Rus golcü Dzagoev’le birlikte 3 golle turnuvanın en skorer ismi konumunda..

Mesut trip attı!

Rakip kaleyi iki kez zorlasa da skora katkı yapamayan Mesut, 81’de oyundan çıkarken oldukça mutsuzdu. Yerini Kroos’a bırakan Türk asıllı yıldızımız hocası Löw’ün yüzüne bile bakmadan kulübenin yolunu tuttu.

Haberin Devamı