Gazete Vatan Logo
Futbol Ölümsüzlük iksiri Godin'den

Ölümsüzlük iksiri Godin'den

Dünya Kupası D Grubu son maçında İtalya ile karşılaşan Uruguay, tecrübeli savunmacı Diego Godin'in golüyle rakibini 1-0 yenerek son 16'ya kaldı ve İtalya'yı turnuva dışına itti.

Ölümsüzlük iksiri Godin'den

BU tam anlamıyla Avrupa futbolunun çöküşü demektir... 3 dev (İngiltere, İspanya, İtalya) daha gruplarda turnuvaya veda ediyorsa ortadaki sıkıntıyı anlatmaya gerek yok... Hepsinin ortak eksiği ise basit: İsteksizlik!

İTALYANLAR’IN farklı bir yapıya bürünmesi abes olurdu... -Hele ki 1 puan yetiyorsa- Turnuvanın başından bu yana ortaya bir fark koyamayan Gök Mavililer, Juventus iskeleti ile sahadaydı. Uruguay zaten hızlı hücum takımı olarak planlarını yaparken İtalya ise buna ayak uydurup savunma güvenliğini bırakmamayı felsefe edindi! Ancak bunu bile tam anlamıyla yapamayınca sıkıntılar da baş gösterdi. 32’de Suarez, 58’de ise Rodriguez fırsat teperken 59’da kırılma anında Marchisio rakibe saçma bir şekilde tekme atınca oyun dışında kaldı. hakemin ‘sert’ yorumu ile.

BÜYÜK?3’LÜ?VASATTI

İTALYA’NIN zaten hücum-orta saha kopukluğu varken 10 kişi kalınca bu daha da göze batar hale geldi. Fakat bu bile Uruguay’ın iyi olmasına yetmedi... Gole ihtiyaçları yokmuş gibi hareket ettiler ama kurtarıcıları Godin oldu... Yine kafasını kullanan Atleticolu, 80’de kornerden gelen topu ağlara yolladı...

Haberin Devamı

KOSTA Rika’yı ayırırsak bu Ölüm Grubu’nda herkesi yanılttı İtalya, İngiltere ve Uruguay... Beklentilerin altında kaldılar, vasat futbolu aşamadılar... Umarım Uruguay 2. turdan itibaren futbol oynamaya başlar.