Gazete Vatan Logo
Basketbol Ömer Onan: "Ömer Faruk'u ceza kuruluna sevk edeceğiz!"

Ömer Onan: "Ömer Faruk'u ceza kuruluna sevk edeceğiz!"

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan, kariyerini ABD'de sürdüren Ömer Faruk Yurtseven hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Ömer'in henüz kendilerine bir yanıt vermediğini belirten Onan, "Hidayet Başkan, Cedi Osman, Furkan Korkmaz gibi isimleri örnek almalı, başkalarını değil… Milli takım forması kutsal bir formadır. Daha yaşı çok genç. Biz hem onunla hem babasıyla konuştuk. Buraya gelip kampa katılmasını, arkadaşlarıyla birlikte olmasını, basının ve halkın karşısına çıkmasını istedik. Okuluyla ilgili sorun çözülmediği takdirde onu geri göndereceğimizi, kimseyi zorla tutmayacağımızı da belirttik. Biletini de gönderdik ama o gelmedi." ifadelerini kullandı.

Ömer Onan: "Ömer Faruk'u ceza kuruluna sevk edeceğiz!"

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan, kariyerini ABD'de sürdüren Ömer Faruk Yurtseven hakkında flaş bir açıklamada bulundu.

Onan şu ifadeleri kullandı:

“Ersan İlyasova bize katılacağını bildirdi. Wilbekin de kadromuzda olacak. Furkan Korkmaz ve Cedi Osman her zaman geliyor. Ömer Faruk Yurtseven’e de çağrımızı gönderdik ama bir geri dönüş olmadı. Tabii ki bu, yıllarca milli takıma hizmet vermiş oyuncular olarak bizi üzüyor. Yeni nesilde özveriyle milli takıma gelen Cedi, Furkan ve Ersan gibi isimler varken Ömer Faruk Yurtseven’in şunu bilmesi lazım: Hepimiz bu ülkede büyüdük, bu ülkede yaşıyoruz. Birçok başka şeyi önemsediği kadar milli takımı da önemsemesi gerekiyor. Hidayet Başkan, Cedi Osman, Furkan Korkmaz gibi isimleri örnek almalı, başkalarını değil… Milli takım forması kutsal bir formadır. Daha yaşı çok genç. Biz hem onunla hem babasıyla konuştuk. Buraya gelip kampa katılmasını, arkadaşlarıyla birlikte olmasını, basının ve halkın karşısına çıkmasını istedik. Okuluyla ilgili sorun çözülmediği takdirde onu geri göndereceğimizi, kimseyi zorla tutmayacağımızı da belirttik. Biletini de gönderdik ama o gelmedi. Bu yüzden Disiplin Kurulu’na sevk ettik. Savunması alınacak. Bir ceza alacaktır. Ama cezadan öte şunu görmesi lazım: İnsanlar ne kadar büyük oyuncu olurlarsa olsunlar, milli takımlarıyla birlikte büyürler. Bunun örneğini yıllarca Hidayet Türkoğlu’nda gördük. Gasol Kardeşler ve Ginobili’yi de sayabiliriz. Bu isimler bırakın ilk beşe ya da kadroya girmeyi hedeflemeyi, NBA’e damga vurmuş oyuncular. Hepsi sonuna kadar ülkelerinin milli takımlarına geldiler, oynadılar. İnsanın ülkesinin formasını giymesinden daha güzel ne olabilir? Ben Ömer Faruk Yurtseven’in yerinde olsam yarın ilk uçağa atlayıp gelir ve burada arkadaşlarımla birlikte olurum. Dediğim gibi, Ceza Kurulu’nda gerekli işlemler yapılır, savunması alınır. Süreç böyle ilerleyecek. Diğer oyuncularımızda ise herhangi sıkıntı yok.”

Haberin Devamı

OBRADOVİC'İ SİNİRLENDİRMİŞTİ

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Ömer Faruk'un kulüpten ayrılıp Amerika'ya gitme kararı almasının ardından şöyle konuşmuştu:

Haberin Devamı

“Ömer, ‘kalsam mı, gitsem mi?’ diye bize teklifte bulunmadı. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu, bu durumda?”

"SADECE KENDİSİNİ DÜŞÜNÜYOR"

Ömer Faruk’un Avrupa Ligi’nde en fazla şans alan genç oyuncularda biri olduğunu aktaran Obradovic, “Şu an izinli olarak Kanada’da. All-Star’a katılmaya gitti. Bir iki ay önce gündeme gelmişti, o zaman izin vermiştik. Bu bizim için gurur verici bir şey. Şu anda sakatlığı bulunan oyuncularımız var. Ömer kalsam mı, gitsem mi diye bir teklifte bulunmadı bize. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım olayı yok. Sezon başı takımı değiştirmeye karar verdik ve gençlere şans verdik. Her fırsatta bunu yapıyorum. İyi oynamasalar bile şans veriyorum çünkü takımın geleceği olarak görüyoruz onları. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik ve o düşünmek için zaman istedi. 2 aydır düşünüyor. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Bugün gitti ve takımla hiçbir şekilde iletişim kurmadı. Takımın koçu olarak gençlere fırsat vermek doğru oluyor mu böyle durumlarda? 17 yaşında Avrupa’da ve Türkiye Ligi’nde Real Madrid’deki Luka Doncic dışında bu kadar süre ve sorumluluk alan hiçbir oyuncu yok ama bunun farkında değil maalesef. Gitmek istiyor, burada kalmak istemiyor. Biz kulüp olarak yazın karar verdik, geleceğe yatırım yapalım, bizim için önemli bir oyuncuya çok ciddi ve güzel bir kontrat teklifinde bulunduk. Aldığımız cevaptan sonra nasıl hissetmeliyiz bilmiyoruz. Burası onun evi. Herkes yardım ediyor. Daha büyük oyuncular gençlere yardım ediyor. Bir genç oyuncunun burada olmamasını anlayamıyorum bu fırsatı bulmuşken. Son 3 yıldır bizden maaş alıyor. Profesyonel basketbol kurallarına göre Amerika’da kolejde vs. oynayabilmesi için profesyonel olarak buradan maaş almaması gerekiyordu. Bilmiyorum kulüp ne şekilde çözecek. İlk geldiğim sene 15 yaşındaydı ve sırf süre alabilsin diye sahaya çıkmasına izin verdim ama o devam etmek istemiyor. Sadece gelip benle konuşsaydı kalayım mı koç, destek olayım mı, sorumluluk alayım mı diye sorsaydı bile ben zaten onu burada tutmazdım çünkü çok büyük bir şans onun için ama o burada olmayı tercih etmiyor” şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı