Gazete Vatan Logo
Futbol Önce ırkçılık yapıldı, sonra kahraman oldu

Önce ırkçılık yapıldı, sonra kahraman oldu

Çekya'da kendi taraftarı tarafından ırkçı sözlere maruz kalan Togolu forvet Francis Kone, rakip takımın futbolcunun hayatını kurtarınca kahraman ilan edildi.

Önce ırkçılık yapıldı, sonra kahraman oldu

Çekya’da Bohemians 1905-Slovacko karşılaşmasının 29. dakikasında Bohemians kalecisi Martin Berkovec, takım arkadaşına çarptı ve kötü bir şekilde yere düştü. Slovacko’nun Togolu forveti Francis Kone de kalecinin dilinin boğazına kaçtığını anladı, hemen müdahalede bulundu ve o anda futbolcunun hayatını kurtardı.

Bohemians’ın Basın Sözcüsü Tomas Mutinsky “Eğer bu durumda dilinizi yutarsanız beyne hava akışı durur. Mümkün olduğunda çabuk olmalısınız. Eğer Martin bugün iyi durumdaysa bu Francis sayesinde” dedi.

Sağlık durumu iyi olan Martin Berkovec de Facebook hesabından “Hayatımı kurtaran Francis Kone’ye teşekkür etmek isterim” diye yazdı.

Bir taraftar da “Bana bugün bir şeyler öğretti. Sadece bana da değil” dedi. Tribünde yanındaki taraftarların Kone hakkında ırkçı kelimeler kullanırken bu durumun yaşandığı bilgisini verdi.

Fildişi Sahili’nin kuzeyindeki Bondokou’da doğan Kone, annesinden dolayı 2013’ten beri Togo adına oynuyor. 26 yaşındaki futbolcu, 2015’te Slovacko’ya katılmadan önce Tayland’da, Umman’da, Portekiz’de ve Macaristan’da oynadı.

Haberin Devamı

Kone, daha önce de Tayland’da bir, Afrika’da iki kez böyle bir durumla karşılaştığını ve dördüncü kez bir futbolcuya müdahale ettiğini söyledi ve tıp bilgisi olmadığını belirtti.

(AFP)