Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan gibi kükredi, Kartal gibi pençeledi!

Aslan gibi kükredi, Kartal gibi pençeledi!

G.Saray 8. dakikada Eren’le perdeyi açarken, 44’te jet gibi giden Bruma skoru 2-0 yaptı. 2. yarıda ise bambaşka bir görüntü vardı. 73’te Marcelo ile farkı 1’e indiren Beşiktaş 5 dakika sonra Cenk ile beraberliği kurtardı.

Aslan gibi kükredi, Kartal gibi pençeledi!

TARİHİ bir maç oynandı Vodafone Arena’da dün akşam. Hem sezonun, hem Vodafone Arena’nın, hem hakem Ali Palabıyık’ın, hem de uzun yıllar sonra deplasman yasağı olmadan oynanan ilk derbiydi bu maç.

TEMPOLU başlayan karşılaşmada Beşiktaş, Quaresma’nın kanadından etkili ataklar yaptı. Ancak 8. dakikada Sneijder’in kullandığı korner ön direkten sekip top Eren’le buluşunca G.Saray 1-0 öne geçti. Ağlarında erken gördüğü gol zaten gergin görünen Beşiktaş üzerindeki baskıyı arttırdı. 28’de yine bir korner atışıyla Beşiktaş ceza sahası büyük tehlike yaşadı ancak Cenk savunmada devredeydi ve tehlikeyi bertaraf etti. Soğukkanlılığının büyük avantaj sağladığı konuk ekipte 38’de Sneijder’in serbest vuruşunu Fabri uzaklaştırsa da 44’te Bruma yarı sahadan aldığı topu Beşiktaş savunmasını yararak geçip 2. golü atmasına Fabri de engel olamadı.

2. YARI ÜŞÜDÜ!

2-0 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlanan devre sonrası siyah-beyazlılar soyunma odasından Şenol Güneş’in değişiklikleriyle sistemini ve uyarılarıyla da ruh halini değiştirmiş döndü. Ev sahibi, rakibinin geri yaslanmasını da fırsat bilerek oyunu G.Saray ceza sahasına yığdı. Art arda tehlikeler yaratan Beşiktaş aradığı golü 73’te Marcelo’nun kafasından buldu. Bu golün hemen ardından 78. dakikada Cenk’le skora denge geldi. Riekerink’in oyuna müdahalesinin gecikmesini pahalı ödeyen sarı-kırmızılılarda, uzatmaların son anlarında Josue, Fabri’yle karşı karşıya kaldı ancak yaşadığı kararsızlıkla bu son şansı da kaçırdı. Dönen top Q7 ile sarı-kırmızılı kaleye tehlike olarak dönse de Muslera’ya takıldı ve tarihi derbi 2-2 tamamlandı.

Haberin Devamı

İLK yarıda estiği mücadelenin 2. yarısında Beşiktaş rüzgârıyla üşüyen Cimbom deplasmanda rakipten 1 puan kopardı.