Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Önder Özen ilk hedefini açıkladı

Önder Özen ilk hedefini açıkladı

Kasımpaşa Teknik Direktörü Önder Özen, takımının durumu hakkında açıklamalar yaptı.

Önder Özen ilk hedefini açıkladı

Kemerburgaz Tesisleri'nde lacivert-beyazlı takımın antrenmanından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özen, ekibinin hücum olarak etkili olduğunu ancak savunmada sıkıntılar yaşadığını aktararak şöyle konuştu:

"Özellikle ön tarafta oyuncularımın becerileri var. Takıma karakter verebilir bu. Savunma sorunlarımız var. Onu görmezden gelmeyeceğiz. Ligin en fazla gol yiyen ekibiyiz. Bunun üzerinde duracağız. Bursaspor maçında oyuncularımın inanmış olduğunu gördüm. Bir adım attık ama yetmez. Tek tek düşüneceğiz maçları. Eskişehirspor'u yenip aşağı sıralarla ilgili kafamızda soru işareti kalmamalı. Bu anlamda ligin bizim için netleşmesi lazım."

Matematiksel olarak küme düşme ihtimallerinin bulunduğunu belirten Özen, "Sıra olarak sorunsuz gibi gözükse de matematiksel olarak arka tarafla işimiz bitmedi. Bu hafta bu 'acabaların' kalkmasını istiyoruz. Eskişehirspor'dan alacağımız puanlar yeni hedefler koydurabilir bize. Kazanacağımız her maçtan sonra yeni bir hedef belirleyeceğiz. Üst üste ilk kez iki maç kazandık. Neden sezon sonuna kadar kazanmayalım?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa'ya gelmeden önceki düşünceleriyle göreve başladığı zamanki görüşlerinin paralellik gösterdiğini vurgulayan Özen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradaki profesyonellere, 'bir kalite var ama neden sonuç yok?' diye sordum. Anlattıkları şeyle düşündüğüm şeyler paralel. Oyuncuların duygusu düşüktü. Bununla mücadele ediyoruz. Futbol ne kadar profesyonel olsa da duygusuz olacak bir iş değil. Ligin ilk yarısında Bursaspor'dan 5 gol yemiş Kasımpaşa, buradan bir gurur meselesi çıkartarak sahaya çıktı. Bunu da gösterdiler. Duygusal anlamda eksiklerimizi kapatacak kalitemizin olduğunu gösterdik."

İlhan: "Eskişehir'den 3 puanla dönmek istiyoruz"

Kasımpaşa'nın tecrübeli savunma oyuncusu İlhan Eker, Bursaspor karşısında çok mutlu oldukları bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Takım olarak savunmada sıkıntı yaşadıklarını anlatan İlhan, "Gol yedikten sonra kırılgan bir yapıya sahiptik. Bunları halletmeye başladık son iki haftada. Bize yakışmayacak sonuçlar alıyorduk. Bunun farkındaydık ama son iki haftada istediklerimizi hayata geçirdik. Tekrar motivasyon sağladık. Çok iyi ve kaliteli bir takımız ve kalan haftalara maç maç bakacağız. Eskişehir'den bize yakışan 3 puanı alıp dönmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bursaspor maçında 3 asist yapan Tunay Torun ise hedeflerinin kalan haftaların hepsinden 3'er puan çıkarmak olduğunu vurgulayarak, "İnşallah böyle devam ederiz. Hocamız öncelikle takım savunmamızı iyi yapmamızı istedi. Defans bölgesinde daha çok çalıştık. Kalitemiz belli. Doğru hücuma çıkıyorduk, defansı da düzeltince sonuçlar geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Bursaspor maçını tribünden izlediğini öğrendiğini belirten Tunay, "İnşallah bir daha milli formayı taşıyabilirim. Bunun için elimden geleni yapacağım" dedi.

Öte yandan lacivert-beyazlılar, Eskişehirspor maçının hazırlıklarına Önder Özen yönetiminde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Haberin Devamı