Gazete Vatan Logo
Galatasaray Onyekuru 15 milyon euroya Monaco’da!

Onyekuru 15 milyon euroya Monaco’da!

Fransız ekibi Monaco, bonservisi Everton'da olan ve geçen sezonu Galatasaray'da geçiren Henry Onyekuru'yu transfer ettiğini açıkladı. Nijeryalı futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Monaco, Everton'a bonuslarla birlikte 15 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Onyekuru 15 milyon euroya Monaco’da!

Ligue 1 takımlarından Monaco, Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru’yu Everton’dan transfer etti. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Onyekuru’nun bonservisini elinde tutan Everton ile anlaşma sağlandı ve 22 yaşındaki futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Monaco, Onyekuru’nun bonservis bedeline ilişkin bilgi vermedi ancak Fransız basını, transferin bonuslarla birlikte 15 milyon euro karşılığında gerçekleştiğini iddia etti.

Profesyonel kariyerine KAS Eupen’de başlayan Onyekuru, 2017 yazında Everton’a transfer oldu. Nijerya Milli Takımı formasını 11 kez giyen futbolcu, 2017-2018 sezonunda Anderlecht, geçen sezon ise Galatasaray’da kiralık oynadı.

Geçtiğimiz sezon Sarı-Kırmızılı forma altında 44 maçta 16 gol ve 4 asistlik performans sergileyen Henry Onyekuru, şampiyonlukta büyük katkı sağlamıştı. Nijerya Milli Takımı ile birlikte Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Onyekuru geçen sezon İngiltere Premier Lig ekibi Everton'dan 800 bin euro bedelle kiralanmıştı. Ayrıca Onyekuru Galatasaray'dan bonuslar dahil 1.5 milyon euro kazanmıştı.

Haberin Devamı

(Fanatik)