Gazete Vatan Logo
Futbol Orman'dan gövde gösterisi!

Orman'dan gövde gösterisi!

Yaklaşık 15 ay önce yapılan bir önceki seçimde 4623 oyun 4027’sini alarak koltuğa oturan Orman, dün de 5971 oyun 3850’sini alıp hem güven tazeledi hem de 3 yıl daha Kartal’ın patronu olmaya hak kazandı

Orman'dan gövde gösterisi!

Beşiktaş'ta başkan değişmedi, Fikret Orman genel kurul sonunda güven tazeledi... Bundan 15 ay önce yapılan bir önceki seçimde Bülent Deriş ve Nazmi Koca’ya büyük üstünlük kurarak siyah-beyazlı kulübün patronu olan Orman, dün de Serdal Adalı’yı geride bırakmayı başardı...

Beşiktaş'ın dün Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapılan olağan genel kurul toplantısında aidatını yatıran 11 bin 200 üyenin 5971’i oy kullandı. Uluç Gürkan’ın oy birliği ile kongre divan başkanlığına seçildiği kongrede Orman mavi, Adalı ise beyaz oy pusulasıyla yarıştı. Orman 2, Adalı ise 17. sandıkta kapıların kapanmasına 15 dakika kala oylarını kullanırken, saat 17.15’te oy verme işleminin tamamlanmasıyla oy sayımına geçildi.

İLK olarak eski sporcuların oy kullandığı 21 numaralı sandık açıldı ve Orman, 29’a 18’lik üstünlük sağladı. Ardından açılan tüm sandıklardan da Orman’a daha fazla oy çıktı. En yakın sonuç ise 158’e 154’le 18 numaralı sandıktan çıkarken, diğer tüm sandıklarda Orman ciddi önde çıktı. Orman, 16. sandığın açılmasıyla 3 yıl daha başkan seçilmeyi garantiledi.
ORMAN, bundan önceki seçimde kullanılan 4623 oyun 4027’sini almayı başarmıştı. Dün ise 21 sandıkta 5971 oy kullanılırken, bunların 33’ü geçersiz sayıldı. Adalı 2088 oy alırken, Orman ise 3850 oyla bir dönem daha başkan seçildi.

‘MAHCUP ETMEYECEĞİZ’

Orman, seçim sonuçlarının ardından kürsüde yaptığı konuşmada ise öncelikle seçimde emeği geçen herkese teşekkür etti, ardından da şunları söyledi: “Beşiktaş burada esasında bir liste onaylamadı. Beşiktaş bir zihniyeti onayladı. Artık Beşiktaşlılar kandırılmak istemiyor. Gerçekle yüzleşen, stratejisi olan, doğru konuşan, çalışan, popülerizmin içinde olmayan, başarı ile popülerlik yaratan bir ekip istiyor. Biz bütün camiyı kucaklayacağız. Tüm fikirler bizim için önemli. Egomuz yok. Amaç bundan sonra da Beşiktaş’ın menfaatleri olacak.

Çok kısa sürede çok güzel bir stat yapacağız. Beşiktaş borçlarla anılmayacak, 3 sene sonunda inşallah borçsuz olacak, şampiyonlukları çok istikrarlı yaşayacak. Siz bize inandınız, güvendiniz. Gözlerinize bakınca bunu algılıyorum. Sizi hiç mahcup etmeyeceğiz.”


‘Artık gaza basacağız’

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, genel kurulda seçimi kazanmayı garantilemesinin ardından LigTV ve Ntvspor’a açıklamalar yaptı. Her şeyin planlandığı gibi gittiğini ifade eden Orman şunları söyledi:

“Artık gaza basacağız. Hiç kimseye kırgınlığım yok. Son dönemde bazı şeyler Beşiktaş menfaatlerinin dışında gelişti. Bazı şeyler yanlış aksettirildi. Artık seçim bitti. Bunları konuşmanın anlamı yok. Bizi çok güzel bir stat bekleyecek. Borçlar temizlenecek. Beşiktaş’ı çok daha iyi günler bekliyor. Bunun sözünü verebilirim. Beşiktaşlılar bizimle beraber kandırılmamanın ne olduğunu da anladı. Polemik yaratmamaya çalıştım. Çok kötü bir 20 gün kaybettik. Bu günleri kaybetmemiz lazımdı. Kongre çözümün bizde olduğunu görmüş oldu.

‘ADALI’DAN EMİNİM’

Stat inşaatı hemen başlayacak. Artık önümüzdeki 20 günde çok hızlı hareket edeceğiz. Bizim için en önemli şey önümüzdeki cuma günü UEFA ile yapacağımız görüşme. Bu akşam buradan çıkınca bir toplantımız var. Bu konuyu görüşeceğiz. Beşiktaş asla böyle bir şeyin içinde olmaz. Serdal Adalı’nın da böyle bir şeyin içinde olmadığına yüzde 100 eminim. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Haberin Devamı