Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Fikret Orman ve Şenol Güneş'ten ortak açıklama!

Fikret Orman ve Şenol Güneş'ten ortak açıklama!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, Genk maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman ve Şenol Güneş'ten ortak açıklama!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, Genk maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Başkan Fikret Orman'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Soğukluklar, ayrılmak istediğimiz gibi konularda konuşuluyor. Basın toplantılarında hocamız da ben de cevapladım. Ama bir türlü ortadan kalkmadı. Hocamızla beraber buluştuk. Kimin ne soracağı varsa sorsun da açıklık getirdim. Bir sürü şeyler okudum. Hoca mutsuz, hoca milli takıma gitmek istiyor, hoca TL üzerinden sözleşme istemiyor, hoca paragöz gibi...

"3.5 YILDIR BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"
Slaven Bilic'ten önce hocayla çalışmak istedim ama Allah kısmet etmedi. Bilic geldi. Bursaspor'la sözleşmesi bittikten sonra kısmet oldu. 3.5 senelik bir süreç oldu. Beraber çalışıyoruz. Hocamızla çalışma isteğimiz eskiden gelen bir süreç. Şenol Güneş bir gün gelip bana 'Paramı ödeyin' dediğini görmedim. Hocamızla kontratımız var. Beşiktaş'ın para sıkıntısı Türkiye'nin ekonomik gerçeklerine baktığımız zaman gözüküyor. Sıkıntılı bir süreçten geldik. Hocamızı kamuoyu önünde paragöz şeklinde algı yaratılmaya çalışıyor. Hiçbir zaman para konusu diyalogları olmadı. Aramızda sevgi ağırlıklı bir ilişki olduğu için kontratı yaparken ben hocamızla konuşmadık.
Hocamız milli takıma gitmek istiyor. O dönemde iki takımı yönetme konusu gelmişti. Bizim müsaade etmediğimiz konu ikisini birden yönetme konusuydu. Hoca da bize gelip ben Beşiktaş'ı değil milli takımı istiyorum demedi. Ben kendisine de sordum, "Aklınızda bir şey kaldı mı?" diye. O da," Ben Beşiktaş'ın hocasıyım, herkes işine gücüne baktım". Hocamız o gün milli takıma gitmek istiyorum deseydi işimiz bitmişti.
"İŞİMİZ BEŞİKTAŞLILARI MUTLU ETMEK"
Bizim işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek. Mutsuzuz. Bunu çözecek kişiler kimler biziz. Kimseye bunu refere etmeyiz. Biz bir ekibiz. Güneşli günler görmüyoruz. Hava kapalı ama güneşli günler gelecek. Geçen sezon ligde çok kötü bir sezon geçirdik. Avrupa'da başarılı olduk. Aldığımız skorlardan mutlu değiliz. Daha fazla kenetleneceğiz. Mazeret uydurmayacağız, mücadele edeceğiz.
Aramız bozuk diyorlar. Beşiktaş Kulübü'nün teknik direktör Şenol Güneş'tir. Bu yola çıktık. Beşiktaş Başkanı'nın bir tek işi şampiyon olmak. Avrupa'da ve Türkiye'de başarılı olmak. Aralarda farklı fikirler, kavgalar da olabilir.
Bütün gelirlerimiz TL üzerinden. Beşiktaş kadrosu ve bütçesi Şampiyonlar Ligi ve üst düzey hedeflere koşmak üzere kurulmuştur. Beşiktaş'ın geldiği nokta, borçlanması bugünün değildir. Eskiden geliyor. Euro artmış. Gülistan bahçesi miyiz, değiliz. Ama Beşiktaş, Avrupa'da lisans alan bir kulüp. Ödemeleri yapmadan lisans alamazsınız. Mazeret para olamaz. Burası Beşiktaş. İhtarname çekenler oluyor mu, oluyor. Zaman içerisinde kontrat yenileme zamanı geldiğinde yollarımızı ayırırız.
Beşiktaş yönetim kurulunun görev süresi 2019'da bitiyor. 3 senelik mi, 2 senelik mi yapalım diye konuştuk. 2019'da sözleşmemiz bitiyor. 2019 senesi geldiğinde Şenol hocayla oturup konuşuruz. Bizim Şenol hocayla aramızda güven sorunu yok. Şenol hocanın da bizimle güven sorunu yok.
Yönetim kurulu içerisinde Şenol hocayı istemeyen yönetici asla olamaz. Olamaz da. Çok büyük fikir ayrılıkları olduğu zaman beyaz kağıt oradadır basar imzası istifa eder.
"OYUNCULAR AYRILIR, TRANSFER YAPILIR"
Aldığımız skorlardan mutlu değiliz. Sıkıntılarımız var. Takım olarak iyi bir görüntü sunmadık. Bizim tecrübemizle bunu çözmek bizim işimiz. Eksikler vardır, kadromuz içinden bunları yönetmek de bizim işimiz. Devre arasında yolların ayrılacağı oyuncular olur, transfer yapılır. Bunlar işin doğasında var.
"GUTİ GİDERSE..."
Guti'nin Real Madrid'e gideceği konusunda bize bir şey gelmedi. Giderse de memnun oluruz. Guti oraları hak eden birisi.
Şenol Güneş'in açıklamaları:
"Karıştırmak istiyorlar. Spekülasyonlar yapılıyor. Şikayetimiz yok. Para alıp yorum yapanlar biraz daha dikkatli olsun. Madem bu yorumcular krizi düşünüyor bu kadar. Aldıkları paraları kurumlarından almasınlar devlete bağışlasınlar. Ben de bir yıllık ücretimi bağışlayacağım.

Haberin Devamı